Γκουαρντιόλα και Μουρίνιο «ψηφίζουν» Ολυμπιακό για πρόκριση κόντρα στην Άρσεναλ

Ο Ισπανός τεχνικός της Μπάγερν εμφανίστηκε αισιόδοξος για πρόκριση των ερυθρολεύκων στο διάλογο που είχε με τον Μάρκο Σίλβα – «Θέλω ο Μάρκο Σίλβα και ο Ολυμπιακός να προκριθούν στην επόμενη φάση» δήλωσε ο «Special One»

Υπερ της πρόκρισης του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ τάσσονται δύο από τους κορυφαίους Ευρωπαίους τεχνικούς.

Πεπ Γκουαρντιόλα και Ζοζέ Μουρίνιο με δηλώσεις του εξέφρασαν την πεποίθηση ο πρώτος και την επιθυμία ο δεύτερος οι ερυθρόλευκοι να είναι αυτοί που φύγουν με την πρόκριση μετά τον αγώνα της 9ης Δεκεμβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ισπανός προπονητής είχε την ευκαιρία να εκφράσει την άποψή του προσωπικά στον Μάρκο Σίλβα στον ολιγόλεπτο διάλογο που είχαν μετά το τέλος του αγώνα Μπάγερν-Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν από το τέλος της σύντομης συνομιλίας τους ο προπονητής της Μπάγερν εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ο Ολυμπιακός θα είναι εκείνος που θα περάσει στην επόμενη φάση του Champions League, κάτι που είπε και στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας πως τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για την Άρσεναλ στις 9 Δεκεμβρίου στο Καραϊσκάκη.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος όπως εξάλλου είναι γνωστό δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Αρσέν Βενγκέρ.

Έτσι όταν ο «Special One» ρωτήθηκε για τις πιθανότητες της Άρσεναλ να προκριθεί στους «16» του Champions League αποκάλυψε τη φιλία που έχει με τον συμπατριώτη του και προπονητή του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, και δήλωσε: «Πάντα θέλω να συνεχίζουν οι αγγλικές ομάδες. Αλλά, η Άρσεναλ βρίσκεται σε έναν όμιλο, όπου ένας φίλος μου, ο Μάρκο Σίλβα, είναι προπονητής του Ολυμπιακού». «Θα ήταν φανταστικό για την καριέρα του παιδιού να περάσει τον όμιλο. Θέλω να είμαι ειλικρινής και θα πω ότι θέλω ο Μάρκο Σίλβα και ο Ολυμπιακός να προκριθούν στην επόμενη φάση» κατέληξε ο Πορτογάλος τεχνικός της Τσέλσι.

Τα σενάρια πρόκρισης

Ο Ολυμπιακός με τις τρεις διαδοχικές του νίκες έχει φτάσει τους εννέα βαθμούς και βρίσκεται στο +3 από την Αρσεναλ! Η κατάσταση είναι… απλή, με τους γηπεδούχους να έχουν το πλεονέκτημα… τριών αποτελεσμάτων! Με νίκη ή ισοπαλία ο Ολυμπιακός βρίσκεται πανηγυρικά στην επόμενη φάση, όμως περνά και με… ήττα! Αν οι Πειραιώτες χάσουν από τους «κανονιέρηδες» 1-0 ή 2-1 θα έχουν κατακτήσει τη 2η θέση, αφού το 3-2 στο Emirates τους έχει δώσει το πάνω χέρι!

Ομως, δεν θέλει ήττα με δυο γκολ διαφορά ή με… 4-3. Αν οι «ερυθρόλευκοι» ηττηθούν 3-2, τότε θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο!

Απάντηση