Nokia 230: Η αξία του κλασικού με εξαιρετική ποιότητα και χρόνο αναμονής… 27 ημέρες!

Από τα 55 δολάρια θα ξεκινά η τιμή πώλησης του νέου κλασικού Νokia 230, το οποίο θα διαθέτει μία μεγάλη οθόνη 2,8 ιντσών ενώ θα είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικής ποιότητας αλουμίνιο

Μπορεί ο κόσμος να έχει κατακλυστεί από τα smartphones, όμως υπάρχει ακόμα ένα αξιοπρόσεκτο κομμάτι της αγοράς που αναζητά τις κλασικές λύσεις. Έτσι η Nokia βγάζει στην αγορά ένα τηλέφωνο… της κλασικής σχολής, με φυσικό πληκτρολόγιο και μικρή οθόνη στις 2,8 ίντσες.

Η οθόνη αυτή έχει ανάλυση 320 x 240 pixels,  υπάρχει 16MB μνήμη RAM, επεκτάσιμη χωρητικότητα μέσω microSD έως 32GB, Bluetooth 3.0, FM ραδιόφωνο, μπαταρία στα 1,200 mAh (αφαιρούμενη) ενώ το λειτουργικό του είναι το Series 30+. Για όσους έχουν μάθει στις κάμερες, υπάρχουν δυο (μία εμπρός και μία πίσω) με ανάλυση και οι δύο στα 2MP ενώ η πίσω διαθέτει και Led flash.

To κινητό είναι αρκετά πιο μικρό απ’ ότι έχουμε συνηθίσει με τα τεράστια σύγχρονα smartphones, ενώ και το βάρος του είναι στα 91,8 γραμμάρια. Υπάρχουν προεγκατεστημένα αρκετά προγράμματα, όπως τα Opera Mini, Opera Store, Bing Search, Bing Weather, Facebook, Twitter κ.λπ.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρίας σ’ αυτή την κατηγορία, είναι η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής του, καθώς η πλάτη του είναι από αλουμίνιο. Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις, θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο σε αγορές της Ασίας, σε λευκό και μαύρο χρώμα, με επιλογές σε 1 ή και 2 SIM.

Όσο για την διαφορά του και τον λόγο ύπαρξής του στην αγορά (σε σχέση πάντα με τα smartphones) αρκούν δύο στοιχεία: η τιμή του που θα ξεκινά από τα 55 δολάρια, και κυρίως ο χρόνος αναμονής. Για όλους εμάς που συνηθίσαμε το κινητό τηλέφωνο να είναι απλά ακίνητο δίπλα σε μία πρίζα, τα συγκεκριμένα Nokia έχουν αναμονή με μία φόρτιση που μπορεί να φθάσει τις… 27 ημέρες!

Απάντηση