ΝΔ: Εγκαταλείπουν το wifi που τους «πρόδωσε» και ψάχνουν ενσύρματη διασύνδεση στις κάλπες

Εξετάζεται και το ενδεχόμενο να οργανωθεί «χειρόγραφο» σύστημα, αν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες για αξιόπιστο διασυνδεδεμένο σύστημα, που να είναι αδιάβλητο και λειτουργικό.

Επαφές με ειδικούς σε ζητήματα πληροφορικής και με εκπροσώπους εταιριών, προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες να οργανωθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία με on line σύστημα, έχει ξεκινήσει ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στόχος του κ. Πλακιωτάκη, αλλά και των στελεχών της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), είναι να καταλήξουν το συντομότερο δυνατόν στην επιλογή νέας εταιρίας, σε αντικατάσταση της Infosolution, που προκάλεσε το φιάσκο της περασμένης Κυριακής, έτσι ώστε να καταστεί δυνατός ο προγραμματισμός της ψηφοφορίας για τις 13 Δεκεμβρίου και, αν χρειαστεί, δεύτερος γύρος για τις 20 του μηνός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα που ανέκυψε την περασμένη Κυριακή δεν οφειλόταν στο λογισμικό, αλλά στην αδυναμία να συνδεθούν ασύρματα -μέσω wifi- με το κεντρικό πληροφορικό σύστημα οι ταμπλέτες που υπήρχαν στα εκλογικά κέντρα. Για τον σκοπό αυτό ζητείται πλέον η συνδρομή του ΟΤΕ για να διερευνηθεί η δυνατότητα εγκατάστασης ενσύρματου δικτύου σε όλα τα σημεία που θα στηθούν κάλπες.

Εναλλακτικά, πάντως, και στην περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες για να βρεθεί ένα αξιόπιστο διασυνδεδεμένο σύστημα, που να εξασφαλίζει κατά απόλυτο τρόπο ότι, εκτός από αδιάβλητο θα είναι και λειτουργικό, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να οργανωθεί «χειρόγραφο» σύστημα, το οποίο είναι λιγότερο κοστόβορο.

Απάντηση