Τριαντάφυλλα σφολιάτας με άρωμα μήλου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2-3 μήλα πράσινα και κόκκινα
  • λίγο βούτυρο
  • κανέλα
  • καστανή ζάχαρη

Σιρόπι

  • 1/2 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Κόβουμε τα μήλα χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες. Τα βράζουμε 2-3΄σε 1 λίτρο νερό σκέτο ή με 5 κ.σ. ζάχαρη.
Βήμα 2

2) Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 8 λωρίδες κατά πλάτος και αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
Βήμα 3

3) Πασπαλίζουμε με κανέλα και καστανή ζάχαρη.
Βήμα 4

4) Αραδιάζουμε τις φέτες μήλο -αφού κρυώσουν- κατά μήκος.
Βήμα 5

5) Τυλίγουμε κάθε λωρίδα σε ρολό.
Βήμα 6

6) Να γίνει το τριανταφυλλάκι
Βήμα 7

7) Τοποθετούμε σε φόρμες μάφινς με τις φλούδες του μήλου προς τα πάνω.
Βήμα 8

8) Ψήνουμε στους 180C για 20-25′.
Βήμα 9

9) Περιχύνουμε μια-δυο κουταλιές κρύο σιρόπι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Υπάρχει αναλυτικό βίντεο που φαίνεται καλύτερα η διαδικασία.

Επίσης λέει 4 μήλα αλλά εμένα και τα 3 πολλά μου ήρθαν. Το ίδιο και με το σιρόπι που δίνει τις αναλογίες 1 κούπα ζάχαρη και μία νερό.

 

 

 

Απάντηση