Πώς το κάνουμε:
1) Κόβουμε τα μήλα χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες. Τα βράζουμε 2-3΄σε 1 λίτρο νερό σκέτο ή με 5 κ.σ. ζάχαρη.
2) Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 8 λωρίδες κατά πλάτος και αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
3) Πασπαλίζουμε με κανέλα και καστανή ζάχαρη.
4) Αραδιάζουμε τις φέτες μήλο -αφού κρυώσουν- κατά μήκος.
5) Τυλίγουμε κάθε λωρίδα σε ρολό.
6) Να γίνει το τριανταφυλλάκι
7) Τοποθετούμε σε φόρμες μάφινς με τις φλούδες του μήλου προς τα πάνω.
8) Ψήνουμε στους 180C για 20-25′.
9) Περιχύνουμε μια-δυο κουταλιές κρύο σιρόπι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Υπάρχει αναλυτικό βίντεο που φαίνεται καλύτερα η διαδικασία.
Επίσης λέει 4 μήλα αλλά εμένα και τα 3 πολλά μου ήρθαν. Το ίδιο και με το σιρόπι που δίνει τις αναλογίες 1 κούπα ζάχαρη και μία νερό.