Ζευγάρι ματαίωσε την πανάκριβη τελετή του γάμου του και έδωσε τα χρήματα για τους πρόσφυγες [εικόνες]

Ετοίμαζαν μία ακριβή δεξίωση, είχαν δεκάδες καλεσμένους. Ηθελαν να ξεκινήσουν την κοινή ζωή τους με όση μεγαλύτερη πολυτέλεια μπορούσαν. Αλλαξαν γνώμη όμως.

Ενα ζευγάρι από τον Καναδά αποφάσισε να ματαιώσει την ακριβή γαμήλια τελετή που ονειρευόταν, προκειμένου να δωρίσει τα χρήματα για την ενίσχυση Σύρων προσφύγων. Η Σαμάνθα Τζάκσον και ο Φαρζίν Γιουσέφ άλλαξαν σχέδια όταν είδαν τη φωτογραφία του Αϊλάν Κουρντι, που συγκίνησε όλο τον κόσμο. Ηταν το τρίχρονο αγοράκι από τη Συρία, που κείτονταν νεκρό σε παραλία της Τουρκίας.

Οι δύο τους αρραβωνιάστηκαν το καλοκαίρι του 2014 και ένα χρόνο αργότερα είχαν ήδη κλείσει την αίθουσα για τη δεξίωση του γάμου τους, το κέτερινγκ και είχαν καταλήξει σε λίστα 130 καλεσμένων. Τα ακύρωσαν όλα όμως και παντρεύτηκαν τελικά στο δημαρχείο του Τορόντο, τον προηγούμενο μήνα, ενώ αμέσως μετά το γιόρτασαν με λίγους φίλους σε ένα μπαρ.

«Βρισκόμασταν εν μέσω των προετοιμασιών το Σεπτέμβριο, όταν κυκλοφόρησε αυτή η συγκλονιστική φωτογραφία του μικρού Αϊλάν», είπε η Τζάκσον μιλώντας στο ABC News. «Οπως οι περισσότεροι άνθρωποι, συνειδητοποιήσαμε πόσο άσχημη είχε γίνει η κατάσταση και πόσο σημαντικό ήταν να κάνουμε κάτι. Οπότε ματαιώσαμε τη γαμήλια τελετή και αποφασίσαμε να διαθέσουμε αλλού τα χρήματα», πρόσθεσε.

Η Τζάκσον και ο Γιουσέφ έγιναν εθελοντές για μία οργάνωση που συγκεντρώνει χρήματα, για να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες των οικογενειών από τη Συρία οι οποίες φτάνουν στον Καναδά. Μέχρι τώρα, το ζευγάρι έχει συγκεντρώσει 17.500 δολάρια για αυτό το σκοπό.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι τα χρήματα που θα δίναμε για το γάμο μας θα χρησιμοποιούνταν καλύτερα αν βοηθούσαν αυτούς τους ανθρώπους να έχουν τη δεύτερη ευκαιρία που αξίζουν. Η οικογένεια και οι φίλοι μας ενθουσιάστηκαν και μας στήριξαν. Αντί για το παραδοσιακό δώρο, έκαναν δωρεές για τις οικογένειες των Σύρων προσφύγων», είπε η Τζάκσον. «Αυτός ήταν σίγουρα ο πιο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσουμε την κοινή μας ζωή», πρόσθεσε.

 

Απάντηση