Μεϊμαράκης εναντίον όλων, μέρος 2ο

Μέσω συνεργατών του, ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ απαντά:- Σε Σαμαρά: Η δήλωσή του επιβεβαιώνει ότι είχε συνεργαστεί και γνώριζε την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία- Σε Κυριάκο: Γιατί αυτά που αναφέρει στην επιστολή του, δεν τα έθεσε στην ΚΕΦΕ;- Σε Τζιτζικώστα: Οφείλει να παραιτηθεί – Τον καλώ σε δημόσιο διάλογο- Σε Βορίδη: Ουδέποτε συνέπεσαν οι αντιλήψεις και το ήθος μας

«Σηκώνει» το γάντι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και, με διαρροή κύκλων του, δίνει συνολική απάντηση στις αιτιάσεις που εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αλλά και οι αντίπαλοί του για την ηγεσία του κόμματος.

Όσον αφορά στις διαρροές από το περιβάλλον Σαμαρά, οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη αναφέρουν: «Τελικά, η δήλωση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης. Ό,τι, δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας».

«Επομένως» διερωτώνται οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, «γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη;».

Επ’ αυτού, συνεργάτες του κ. Σαμαρά εξέφραζαν έκπληξη, καθώς, όπως έλεγαν, δεν υπάρχει τέτοια δήλωση του πρώην πρωθυπουργού.

Ως προς την επιστολή που του είχε στείλει παλαιότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη υποστηρίζουν: «Του είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, που είχε αναπτύξει ανάλογες επισημάνσεις (υπάρχουν πρακτικά)».

Για τον έτερο αντίπαλό του, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ. Μεϊμαράκης «διαρρέει», μέσω των συνεργατών του, τα εξής: «Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθουμε.  Άλλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα;».

Και προσθέτουν οι ίδιες πηγές από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη: «Και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον “κρυπτόμενο”, ο κ. Μεϊμαράκης τον καλεί σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες εθνικές εκλογές».

«Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε» συμπληρώνουν οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, απηχώντας τις θέσεις του, από τις οποίες προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν προτίθεται να ρίξει νερό στο κρασί του, προκειμένου να χαμηλώσουν οι τόνοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, απαντούν δηκτικά και για τις δηλώσεις Βορίδη, τονίζοντας ότι «οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, καταλαβαίνει κανείς ότι η αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στις 7 το απόγευμα, αναμένεται «εκρηκτική».

Τα «καρφιά» Σαμαρά για Μεϊμαράκη

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά υποστήριζαν, νωρίτερα σήμερα, πως αυτά που λέει ο κ. Μεϊμαράκης είναι κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα.

Και προσέθεταν οι «κύκλοι» του κ. Σαμαρά: «Γιατί το κάνουν; Γιατί εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρά με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ ήδη από την εποχή που ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος; Τι εξυπηρετεί η εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτή την εταιρεία;».

«Ο λαός της ΝΔ ένιωσε χθες πρωτοφανή προσβολή και απογοήτευση. Όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη οφείλουν να τις αναλάβουν και όχι να τις μεταθέτουν αλλού. Ο Αντώνης Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά. Κάνουν λάθος όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν με κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα. Τι εξυπηρετούν; Γιατί το κάνουν; Γιατί εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρά με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ ήδη από την εποχή που ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος; Τι εξυπηρετεί η εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτή την εταιρεία; Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα ψέματα; Όμως, αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα του κόμματος και η ομαλή ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών. Να μην ξεχνάει κανείς, ότι ο αντίπαλος είναι αλλού».

Μάλιστα, «κύκλοι» του πρώην προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά έκαναν και νέα διαρροή για το θέμα της Infosolutions και το κάτα πόσον ήταν ο πρώην πρωθυπουργός αυτός που επέβαλε στον κ.Μεϊμαράκη την εταιρεία για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών.

Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού έκαναν λόγο για δήθεν σχέσεις του κ. Σαμαρά με την εταιρία που ανέλαβε τις εκλογές της ΝΔ και εκπροσωπείται από τον κ. Κλωνάρη.

Μάλιστα, η πλευρά του κ. Σαμαρά κατηγορεί τον κ.Μεϊμαράκη ότι εκείνος επέβαλε την εταιρεία Infosolutions, που προκάλεσε το φιάσκο της Κυριακής.

«Θυμίζουμε ότι για τις εκλογές της ΝΔ. είχε αρχικά επιλεγεί από την διεύθυνση πληροφορικής και την διεύθυνση προμηθειών της Ν.Δ. αλλη εταιρία, απόφαση που άλλαξε μετά τις γνωστές θορυβώδεις αντιδράσεις του κ. Βαγγέλη Μειμαράκη» λένε οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά και αφήνουν έναν βαρύ υπαινιγμό ότι «ο κ. Κλωνάρης συνεργάζεται με τη Νεα Δημοκρατία είτε ως υπάλληλος είτε ως μέτοχος είτε ως ιδιοκτήτης εταιρείας πληροφορικής, ήδη από την εποχή όπου ο  κ. Μειμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος».

Όπως επισημαίνει το περιβάλλον Σαμαρά:
«Πρώτον, η επιλογή της εταιρείας έγινε με ομόφωνη απόφαση της ΚΕΦΕ και τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων και των τεσσάρων υποψηφίων.

Δεύτερον, θυμίζουμε ότι για τις εκλογές της ΝΔ. είχε αρχικά επιλεγεί από την διεύθυνση πληροφορικής και την διεύθυνση προμηθειών της Ν.Δ. αλλη εταιρία, απόφαση που άλλαξε μετά τις γνωστές θορυβώδεις αντιδράσεις του κ. Βαγγέλη Μειμαράκη. Με αποτέλεσμα, να γίνει η διαδικασία από την αρχή, και να επιλεγεί η  info-solutions, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έθεσε ο ίδιος ο κ. Βαγγέλης Μειμαράκης

Τρίτον, ο κ. Κλωνάρης που εκπροσωπεί την εταιρία που ανέλαβε το έργο, είναι παντελώς άγνωστος στον κ. Αντώνη Σαμαρά. Αντίθετα, ο κ. Κλωνάρης συνεργάζεται με τη Νεα Δημοκρατία είτε ως υπάλληλος, είτε ως μέτοχος είτε ως ιδιοκτήτης εταιρίας πληροφορικής, ήδη από την εποχή όπου ο  κ. Μειμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος.

Τέταρτον, ελέχθη ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, η εταιρία αυτή ανέλαβε έργο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού. Η αλήθεια είναι ότι η info-solutions (με αυτό ή με άλλο όνομα) είχε ήδη από δεκαετίας  επιλεγεί  από τις υπηρεσίες του Δημοσίου, για τη συντήρηση δικτύων, έχοντας αντίστοιχη σύμβαση με τους συντηρητές του ασανσέρ, τους απολυμαντές ή τους καθαριστές των εγκαταστάσεων. Η σύμβαση ήταν αξίας 562 Ε/μήνα και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Πέμπτον, ο κ. Πτωχός στον οποίο ονομαστικά αναφέρθηκε ο κ. Μειμαράκης, θέλει να δηλώσει ότι δεν είχε ποτέ σχέση με τον κ. Κλωνάρη και τις εταιρίες του, τον οποίο ούτε καν γνωρίζει. Και λυπάται που υποχρεώνεται δημόσια να διαψεύδει τον κ. Μειμαράκη.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας».

Σε αναζήτηση νέας εταιρείας για τη διεξαγωγή των εκλογών

Εν τω μεταξύ, χωρίς την επίσημη ανακοίνωση ημερομηνιών διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών ολοκληρώθηκε -έπειτα από τρεις ώρες -η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας θέλουν πρώτα να εξασφαλίσουν ότι η εταιρεία που θα επιλεγεί έχει την ικανότητα να φέρει εις πέρας την «αποστολή» της και να αποφευχθεί η επανάληψη ενός νέου φιάσκου.

Η διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών ξεκινά από το μηδέν, με την επιλογή νέας εταιρείας, ενώ οι τεχνικοί σύμβουλοι συνεδριάζουν από απόψε για τις λεπτομέρειες που θα καθορίσουν τις προδιαγραφές για την επιλογή της νέας εταιρείας, μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Σκοπός είναι να γίνουν οι εκλογές εντός του Δεκεμβρίου, με ανώτατο όριο την 20ή του μηνός, άρα ως ημερομηνία για το πρώτο γύρο εκλογών θα είναι ή 5η ή πιθανότητα η 13η Δεκεμβρίου, επειδή στις 5 Δεκεμβρίου ψηφίζεται ο προϋπολογισμός στη Βουλή.

Στην ΚΕΦΕ αποφάσισαν να κινηθούν με γοργούς ρυθμούς και να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις, ώστε να προλάβουν την οργάνωση των εκλογών, αποφεύγοντας παράλληλα μια νέα γελοιοποίηση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Επιμένει για παραίτηση Παπαμιμίκου η πλευρά Μητσοτάκη

Την ίδια ώρα, κύκλοι του υποψήφιου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή προέχει η ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Ωστόσο, υπογραμμίζουν πως εξακολουθούν να επιμένουν στην παραίτηση του κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου από την προεδρία της ΚΕΦΕ, αλλά και να επιρρίπτουν ευθύνες στην οργανωτική επιτροπή για το φιάσκο της Κυριακής.

Προσθέτουν, όμως, ότι, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανάδειξη του νέου προέδρου άμεσα, θα πρέπει να παραμείνει η ΚΕΦΕ με τη συγκεκριμένη σύνθεση, καθώς δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά αυτή τη στιγμή.

Απάντηση