Δημοτική Κοινότητα Βέροιας: Νέος κύκλος έντασης με αφορμή την προέγκριση καταστήματος (βίντεο)

Νέος κύκλος έντασης στη Δημοτική Κοινότητα με αφορμή την χορήγηση προέγκρισης λειτουργίας σε συγκεκριμένο κατάστημα.

Το δεύτερο “ημίχρονο” της επεισοδιακής συνεδρίασης της 16ης Νοεμβρίου, ( βλέπε Δημοτική Κοινότητα Βέροιας: Μόνο που δεν πιαστήκανε μαλλί με μαλλί (βίντεο) συνεχίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου, με “διευρυμένη” σύνθεση αυτή τη φορά, καθώς στη συζήτηση παρέστησαν και οι ενδιαφερόμενοι.

Η εισήγηση της προέδρου προς τα μέλη ήταν θετική, καθώς όπως είπε, ο σχετικός φάκελος είναι πλήρης. Σε ό,τι αφορά την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης και η επανεισαγωγή του θέματος οφείλεται σε τυπικό λάθος. Όπως είπε, δεν έγινε σωστά η πρόσκληση στην αρχική συνεδρίαση όπου δόθηκε η ανακληθείσα στη συνέχεια, απόφαση.

Από την πλευρά της η Συρμούλα Τζήμα έθεσε ζητήματα νομιμότητας, επισημαίνοντας ότι η απόφαση εξετάζεται από τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, ενώ τόνισε ακόμη ότι το συγκεκριμένο κατάστημα λειτούργησε το Σάββατο χωρίς άδεια και εγκάλεσε την κ. Γκόγκα γι’ αυτό.

Μετά τα όσα συνέβησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας, το κλίμα δεν ήθελε και πολύ να πυροδοτηθεί. Έτσι άρχισε η ανταλλαγή “γαλλικών”, αλλά σε άψογο πληθυντικό πάντα και με όλους τους τύπους της αστικής ευγένειας…

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, Ελένη Γκόγκα έκανε λόγο για συνεχιζόμενη επίθεση εναντίον της από την πλευρά της κ. Τζήμα, η οποία έχει αιτία, όπως είπε, το ότι η κ. Τζήμα δεν κατόρθωσε να γίνει πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας…

Η κ. Τζήμα αντέτεινε ότι δεν έχει τέτοια προβλήματα και τα προβλήματα τα έχει μάλλον η κ. Γκόγκα την οποία μάλιστα “συμβούλεψε” να τα λύει με “ειδικό”, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας η οποία ανακάλεσε στην τάξη την κ. Τζήμα…

Το επεισόδιο “Λεωφόρος Νο 2” συνεχίστηκε για αρκετή ώρα. Ενδιάμεσα υπήρξε παρέμβαση των ενδιαφερομένων, σε δύο χρόνους, καθώς τοποθέτηση έκανε, εκ μέρος του καταστήματος, ο δικηγόρος της επιχείρησης κ. Πουλτσίδης.

Επίσης τοποθέτηση, για λογαριασμό του καταστήματος, έκανε και ο κ. Βελέντζας, με την ιδιότητα του τεχνικού – πολιτικού μηχανικού.

Τελικά η εισήγηση του Προεδρείου υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά αρχικά και 5 υπέρ και 3 κατά σε δεύτερη ψηφοφορία, καθώς κατά την πρώτη ψηφοφορία απουσίαζε η κ. Νικολαϊδου η οποία όμως συμμετείχε στη συζήτηση του θέματος. Έτσι δόθηκε μια ολιγόλεπτη παράταση ώστε να επανέλθει η κ. Νικολαϊδου στην αίθουσα και να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία, με πλήρη σύνθεση αυτή τη φορά.

Κατά της εισήγησης ψήφισαν τα μέλη της Δημοτικής κοινότητας που ανήκουν στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Τα άλλα θέματα υπερψηφίστηκαν ομόφωνα, με τις σχετικές προσθήκες, από προτάσεις που διατυπώθηκαν.

Το θέμα της επιβολής προστίμου σε καταπατημένες εκτάσεις του Δήμου, αναβλήθηκε τελικά, καθώς κατά τη συζήτηση προέκυψαν ζητήματα στα όρια της ασάφειας.

Όπως τόνισε ο κ. Λελεκάκης, ο Δήμος Βέροιας δεν έχει ολοκληρώσει την καταγραφεί των εκτάσεων που διαθέτει και κατά συνέπεια πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο και στη συνέχεια να γίνει προσδιορισμός των φερόμενων ως καταπατημένων, εκτάσεων.

Επίσης τονίστηκε ότι και αν ακόμη επιβληθεί τέτοιο μέτρο, αυτό οφείλεται να έχει αναλογικό χαρακτήρα σε σχεση με το είδος των εκτάσεων και το είδος της χρήσης και των καλλιεργειών που αναπτύσσονται εκεί.

jf1e8m59uan0UNGqoixA4IM2zTXPRYWC-gFsMoSWPI5eN1Y0yLqHXukdAVmwR89rl rQoPJRAe6lnmx8T2v91Byij50LSKUHC4-S69JGKRUQXqnjAkluxzr1cPe7h8dHsI0 tu09LIWGfKE5YswUlXVBTJp3Syk2n6cN-jeXil0uE23owGI6b8WPtgUHyzSV7cr9Z

verianet.gr

Απάντηση