Παγκερκυραϊκό αγροτικό συλλαλητήριο σήμερα

Την αντίδρασή τους στην «άγρια φορο-επιδρομή στους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα» όπως τη χαρακτηρίζουν εξέφρασαν σήμερα το πρωί οι αγρότες της Κέρκυρας που πραγματοποίησαν παγκερκυραϊκό αγροτικό συλλαλητήριο μπροστά στο δημαρχείο της πόλης.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τα μέτρα του τρίτου μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους, τη «διάλυση» όπως αναφέρουν της κοινωνικής τους ασφάλισης, τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΟΓΑ.

«Το τρίτο μνημόνιο είναι καταστροφικό για τους αγρότες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ Κέρκυρας Βασίλης Αρμένιακος, ενώ επεσήμανε ότι «μετά από έξι χρόνια, μνημονιακής πολιτικής είναι η πρώτη φορά που οι αγρότες της Κέρκυρας κατεβαίνουν στους δρόμους». Μεταξύ άλλων, οι αγρότες της Κέρκυρας ζήτησαν σήμερα από τον δήμαρχο Κώστα Νικολούζο , να ολοκληρώσει τα έργα της αγροτικής οδοποιίας στο νησί και να έχουν μικρότερη χρέωση στην τιμή του νερού.

Την ίδια ώρα κύριο και βασικό αίτημα όλων των Κερκυραίων αγροτών, αποτελεί η άμεση καταβολή επιδότησης, την οποία όπως επεσήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , λάμβαναν πάντα αρχές Νοεμβρίου και δεν έχει ακόμη καταβληθεί. «Πολλοί αγρότες περιμένουν την επιδότηση για να κάνουν γιορτές» είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ Κέρκυρας Βασίλης Αρμένιακος προσθέτοντας ότι «οι κινητοποιήσεις θα είναι κλιμακωτές ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Δεκέμβριο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση