Παραίτηση Μεϊμαράκη ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ζητά τον ορισμό της Μαριέττας Γιαννάκου ως μεταβατικής προέδρου της ΝΔ – Άδωνις: Το φιάσκο έχει ονοματεπώνυμο, κάποιοι πρέπει να παραιτηθούν – Αποδέχεται την πρόταση η κυρία Γιαννάκου αν την αποδέχονται όλοι οι υποψήφιοι

Εμφυλιοπολεμικό είναι το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία μετά την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να αναβληθεί η εκλογική διαδικασία.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης της ΚΕΦΕ, που συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί της Κυριακής λόγω του τεχνικού προβλήματος που προέκυψε στο online σύστημα, τα επιτελεία των υποψηφίων προέδρων εξέφρασαν σφοδρές αντιδράσεις κάνοντας λόγο για «φιάσκο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανακοίνωσή του ζήτησε την παραίτηση του Μεϊμαράκη καιτο ορισμό της Μαριέττας Γιαννάκου ως μεταβατική πρόεδρος του κόμματος. Παράλληλα, ζήτησε αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της κυρίας Γιαννάκου.

«Η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του Κόμματός μας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες.

Δυστυχώς η διαδικασία της εκλογής δεν μπορεί πια να διεξαχθεί σήμερα. Δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους.

Ζητώ:

– Άμεση απόφαση της ΚΕΦΕ για αναβολή της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

– Άμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου με απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

– Αντικατάσταση του Προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Μαριέττα Γιαννάκου

– Διεξαγωγή της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό

– Η μεταβατική Πρόεδρος Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος Πρόεδρος.

Αυτό που προέχει αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι η επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ζητώ από όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Η ίδια η πρώην ευρωβουλευτής δήλωσε ότι θα αποδεχθεί την πρόταση εφόσον, όμως, συμφωνούν όλοι οι υποψήφιοι.

«Επιφυλάσσομαι να απαντήσω βλέποντας την αποδοχή ή όχι. Δεν έχω αντίρρηση ως στέλεχος που είμαι από την πρώτη στιγμή στη Νέα Δημοκρατία να βοηθήσω» δήλωσε η κυρία Γιαννάκου στο news247.

Άδωνις: Το φιάσκο έχει ονοματεπώνυμο – Κάποιοι πρέπει να παραιτηθούν

Σφοδρή επίθεση κατά του Ανδρέα Παπαμιμίκου εξαπέλυσε από το Περιστέρι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι «το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους που πρέπει να βρεθούν. Υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμα. Η ΝΔ πρέπει να διαφυλάξει την ενότητα του κόμματος, να ξεπεράσει τη σημερινή εικόνα που δεν την τιμά και να προχωρήσει μπροστά»

«Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη Νέα Δημοκρατία για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει πλανώνται πλάνην οικτράν» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρόεδρο της ΚΕΦΕ: «Ο Παπαμιμίκος έχει ευθύνη ως πρόεδρος της ΚΕΦΕ,  οφείλει να μας πει τι μέτρα έλαβε και το κόμμα πρέπει να εξηγήσει τι πήγε στραβά».

Ο ίδιος πάντως είπε ότι είχε εκφράσει αγωνίες από το βράδυ του Σαββάτου «όμως η ΚΕΦΕ με διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει κανονικά διαδικασία. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κρατήσει την ψυχραιμία της για να πάει ενωμένη μπροστά. Τη χρειάζεται ο τόπος».

Νωρίτερα, οι υποψήφιοι αρχηγοί είχαν αναρτήσει στο Twitter απολογητικά μηνύματα για την επικρατούσα κατάσταση και την ταλαιπωρία των ψηφοφόρων, ενώ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έσπευσε να ζητήσει αμέσως την αναβολή των εκλογών απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Απάντηση