Τι χρειαζόμαστε:
Κεφτεδάκια:
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 300 γρ. κιμάς χοιρινός
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 200 γρ. σκληρή φέτα σε κυβάκια
- 8 φέτες ψωμί του τόστ μουλιασμένες σε γάλα
- 10 ml. ούζο
- αλατοπίπερο
- δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
- 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 πιπεριές κόκκινες κομένες σε κυβάκια
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 150 γρ. φέτα μαλακή τριμμένη
- ρίγανη, πιπέρι, θυμάρι, λάδι
Πώς το κάνουμε:
- Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα, στραγγίζουμε καλά.
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, ψωμί, αυγό, δυόσμο, ούζο, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά.
- Παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης κιμά, βάζουμε στο κέντρο ένα μικρό κυβάκι φέτας και πλάθουμε σε μπαλίτσα.
- Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια μας και τηγανίζουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές τους.
- Στραγγίζουμε τα πολλά λάδια τοποθετώντας τες σε χαρτί κουζίνας.
- Για ποιο υγιεινά ψήνουμε τα κεφτεδάκια μας αλευρωμένα σε πυρέξ με λίγο λάδι 40 λεπτά περίπου!
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
- Βάζουμε το λάδι να κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι, σκόρδο και πιπεριά, προσθέτουμε τη ντομάτα, το πιπέρι, λίγη ζάχαρη, ρίγανη και θυμάρι.
- Σιγοβράζουμε τη σάλτσα να δέσει και ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα, αφού την έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά.
- Τρίβουμε απάνω, όπως είναι ζεστά, τη φέτα και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πολύ νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί και με τα λαζάνια τα σπιτικά!!!