Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και φέτα

Τι χρειαζόμαστε:

Κεφτεδάκια:

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 300 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. σκληρή φέτα σε κυβάκια
  • 8 φέτες ψωμί του τόστ μουλιασμένες σε γάλα
  • 10 ml. ούζο
  • αλατοπίπερο
  • δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομένες σε κυβάκια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 150 γρ. φέτα μαλακή τριμμένη
  • ρίγανη, πιπέρι, θυμάρι, λάδι

Πώς το κάνουμε:

  1. Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα, στραγγίζουμε καλά.
  2. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, ψωμί, αυγό, δυόσμο, ούζο, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά.
  3. Παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης κιμά, βάζουμε στο κέντρο ένα μικρό κυβάκι φέτας και πλάθουμε σε μπαλίτσα.
  4. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια μας και τηγανίζουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές τους.
  5. Στραγγίζουμε τα πολλά λάδια τοποθετώντας τες σε χαρτί κουζίνας.
  6. Για ποιο υγιεινά ψήνουμε τα κεφτεδάκια μας αλευρωμένα σε πυρέξ με λίγο λάδι 40 λεπτά περίπου!

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

  1. Βάζουμε το λάδι να κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι, σκόρδο και πιπεριά, προσθέτουμε τη ντομάτα, το πιπέρι, λίγη ζάχαρη, ρίγανη και θυμάρι.
  2. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα να δέσει και ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα, αφού την έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά.
  3. Τρίβουμε απάνω, όπως είναι ζεστά, τη φέτα και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Πολύ νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί και με τα λαζάνια τα σπιτικά!!!

 

Απάντηση