Η 20χρονη σερβιτόρα που ρίσκαρε τη ζωή της και έγινε ηρωίδα στο Παρίσι

Η ίδια λέει ότι θα προτιμούσε να θυσιάσει την ίδια της τη ζωή παρά να άφηνε τους πελάτες του εστιατορίου στο οποίο εργάζεται, να πέθαιναν μόνοι τους στον δρόμο

Είναι μόλις 20 ετών, ωστόσο, όταν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η Γιασμίν Ελ Γιούσι είδε τον τρομοκράτη Σαλάχ Αμπντεσλάμ να σηκώνει την καραμπίνα του και να αρχίζει να πυροβολεί αδιακρίτως έξω από τη βιτρίνα της καφετέριας στην οποία εργάζεται, δεν φοβήθηκε να πεθάνει.

Η νεαρή θεωρείται μια από τις ηρωικές φιγούρες του μακελειού στη γαλλική πρωτεύουσα αφού, όπως μπορεί να δει κανείς στο παρακάτω βίντεο, ρίσκαρε την ίδια της τη ζωή για να βοηθήσει και να ηρεμήσει μια γυναίκα η οποία είχε τραυματιστεί από τα πυρά του τρομοκράτη.

Η ίδια λέει ότι προτιμούσε να θυσιάσει την ίδια της τη ζωή παρά να άφηνε τους πελάτες της καφετέριας στην οποία να εργάζεται, να πέθαιναν μόνοι τους στον δρόμο.

Μόλις ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, η Γιασμίν έσπρωξε έναν συνάδελφό της, ωθώντας τον ουσιαστικά να κατέβει στο υπόγειο του καταστήματος για να καλυφθεί. Τότε, πήρε δίπλα της μια τραυματισμένη πελάτισσα, την έβαλε στην αγκαλιά της και δεν σταμάτησε να την κρατά και να προσπαθεί να την εμψυχώσει, δείχνοντας απόλυτη ψυχραιμία.

«Ξέρω πως είναι να αισθάνεσαι μόνος, δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να ζω, γνωρίζοντας ότι δεν προσπάθησα να τους βοηθήσω», είπε η 20χρονη η οποία γεννήθηκε στο Παρίσι και έχει ρίζες από το Μαρόκο και την Αλγερία.

Στη συνέχεια, μόλις είδε τον βομβιστή να απομακρύνεται, κατέβασε όλους τους πελάτες με ασφάλεια στο υπόγειο και βγήκε στον δρόμο και έτρεξε προς τους τραυματίες που υπήρχαν έξω.

Η Γιασμίν έτρεχε από τραυματία σε τραυματία για να δει αν μπορεί να βοηθήσει κάποιον. Για πολλούς ήταν ήδη αργά, ωστόσο, πρόλαβε να κρατήσει το χέρι μιας γυναίκας, πριν εκείνη αφήσει την τελευταία της πνοή, χτυπημένη από τα πυρά του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Η Γιασμίν έτρεχε από τραυματία σε τραυματία για να δει αν μπορεί να βοηθήσει κάποιον. Για πολλούς ήταν ήδη αργά, ωστόσο, πρόλαβε να κρατήσει το χέρι μιας γυναίκας, πριν εκείνη αφήσει την τελευταία της πνοή, χτυπημένη από τα πυρά του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας μίλησε σε γαλλικά ΜΜΕ για το θάρρος της 20χρονης.

«Ήταν πολύ θαρραλέα. Ήταν η πρώτη που βγήκε από το εστιατόριο μετά τους πυροβολισμούς και διέσχισε τον δρόμο για να είναι κοντά σε μια γυναίκα που πέθαινε. “Μην ανησυχείς, μην πανικοβάλλεσαι” της είπε», ανέφερε ο άντρας, ο οποίος διατηρεί ένα κατάστημα απέναντι από την καφετέρια.

Απάντηση