Οι 12 κ’ 1 πιο εντυπωσιακές και οικονομικές προτάσεις για χριστουγεννιάτικες γωνιές στο σπίτι

Πάρε ιδέες για να δημιουργήσεις τις δικές σου συνθέσεις και να φέρεις το εορταστικό κλίμα στο σπίτι.

Είναι ένα από τα πιο απλά και συνάμα εντυπωσιακά δέντρα που μπορείς να στήσεις σε έναν από τους τοίχους του διαμερίσματος σου μέσα σε λίγα λεπτά. Θα χρειαστείς μόνο μία σειρά από φωτάκια και διάφανη κολλητική ταινία. Μπορείς ακόμα να το στολίσεις και με μπάλες αλλά προσοχή με το βάρος για να μην ξεκολλήσει όλη η κατασκευή από τον τοίχο.

Μια παλιά κορνίζα με vintage σκάλισμα μπορεί να γίνει ιδανική προθήκη για τις χριστουγεννιάτικες μπάλες σου. Κρέμασε τες χρησιμοποιώντας μια παχιά κορδέλα και άφησε τες να κρέμονται σε διαφορετικά ύψη. Μπορείς να βάψεις την κορνίζα στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο για να πετύχεις την επιθυμητή αρμονία.

Τα έλατα μινιατούρες που μπορείς να βρεις σε οποιοδήποτε ανθοπωλείο μπορούν να δημιουργήσουν μια υπέροχη σύνθεση σε συνδυασμό με λευκά κεριά. Χρησιμοποίησε τα στο περβάζι του παραθύρου σου ή ακόμα και στο coffee table ή στην τραπεζαρία σου.

Τα χριστουγεννιάτικα ραβδάκια σε συνδυασμό με καραμέλες δημιουργούν το πιο “νόστιμο” στολίδι για το εορταστικό τραπέζι σου. Μπορείς ακόμα να τα στολίσεις μέσα σε βαζάκια από μαρμελάδες και να τα κάνεις δώρο στους καλεσμένους σου.

Τα πορτοκάλια, στολισμένα με γαρίφαλα είναι ένας πολύ αρωματικός τρόπος για να στολίσεις το καθιστικό σου. Παίξε ακόμα με αστεροειδή γλυκάνισο και κανέλες για να δώσεις ακόμα πιο έντονο άρωμα στη σύνθεση σου.

Εκμεταλλεύσου τους θησαυρούς που μπορείς να βρεις στην εξοχή όπως κουκουνάρια και κλαριά για να φτιάξεις συνθέσεις πάνω από το τζάκι σου. Φτιάξε μια γιρλάντα από κουκουνάρια και στόλισε τα κλαριά σαν ανθοδέσμη.

Στόλισε τα γυάλινα βάζα σου με λευκά κεριά και καρπούς όπως κάστανα, αμύγδαλα και κουκουνάρια. Παίξε με μικρά κλαράκια από έλατο και άναψε τα κεριά για να δημιουργήσεις εορταστική ατμόσφαιρα.

Φτιάξε καμβάδες με χριστουγεννιάτικο θέμα και στόλισε τους πάνω από το τζάκι. Μπορείς να παίξεις με τα παιδιά σου και να ζωγραφίσετε εορταστικές παραστάσεις όπως έλατα και χιονάνθρωπους. Μπορείς όμως πολύ απλά να γράψεις ευχές και να τα κάνεις δώρο σε αγαπημένα πρόσωπα.

Τα ζαχαρωτά μπαστουνάκια των Χριστουγέννων μπορούν να δημιουργήσουν μια πολύ όμορφη γωνιά στο σπίτι. Παίξε με τα χρώματα και δημιούργησε γιρλάντες. Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις τα ζαχαρωτά σαν στολίδια στο δέντρο.

Δεν έχεις χώρο για χριστουγεννιάτικο δέντρο; Δημιούργησε ένα κολάζ πάνω σε ένα μεγάλο καμβά. Μπορείς να τυπώσεις στολίδια που θα βρεις στο ίντερνετ ή ακόμα καρτποσταλ από διακοπές και προσωπικές φωτογραφίες.

Συνδύασε ζαχαρωτά, καραμέλες και γλειφιτζούρια με λουλούδια για να δημιουργήσεις μια “λαχταριστή” γωνιά στο καθιστικό σου. Μπορείς ακόμα να στολίσεις και με λευκές κορδέλες για να δώσεις ένα πιο εορταστικό τόνο.

Ψάχνεις ένα τρόπο να εκμεταλλευθείς τα παλιά σου στολίδια; Στόλισε τα πάνω σε δίσκους σερβιρίσματος κρατώντας τη χρωματική αρμονία. Μπορείς να προσθέσεις μπίλιες ή λουλούδια για να κάνεις το αποτέλεσμα ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Τα Χριστούγεννα δεν τελειώνουν στο καθιστικό. Φέρε το εορταστικό κλίμα στην κρεβατοκάμαρα παίζοντας με πράσινες και κόκκινες κουβέρτες, καρό παπλωματοθήκες ή εορταστικές μαξιλαροθήκες.

Απάντηση