Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα.Κλείνουν τα καταστήματα, σταματούν οι συγκοινωνίες και αναβάλλονται τα πρωταθλήματα στις Βρυξέλλες

«Κόκκινος» συναγερμός στο Βέλγιο – Το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου έκανε λόγο για «σοβαρή και άμεση απειλή» και ανακοίνωσε την αναβολή των πρωταθλημάτων σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία

Η Κυβέρνηση ανέβασε στο 4 το επίπεδο του συναγερμού στην βελγική πρωτεύουσα, αφήνοντας το 3 για την υπόλοιπη χώρα, μετά από τις νέες απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου έκανε λόγο για «σοβαρή και άμεση απειλή» και ανακοίνωσε την αναβολή των πρωταθλημάτων σε πρώτης και δεύτερη κατηγορία.

«Έχουμε επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να πούμε ότι η απειλή είναι ξεκάθαρη και άμεση,» είπε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιτιέρ Ρειντερς. «Τώρα πρέπει να πάρουμε μέτρα», δήλωσε ο επικεφαλής της Εσωτερικών, Ιαν Γιαμπόν.

«Υπάρχει κίνδυνος παρόμοιων επιθέσεων με το Παρίσι, πιθανοί στόχοι είναι εμπορικά κέντρα, δημόσιες συγκοινωνίες, σημαντικά γεγονότα, τα οποία θα πρέπει να ακυρωθούν», εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός του Βελγίου Τσαρλς Μισέλ.

Η απόφαση για την αύξηση του μέγιστου συναγερμού τρομοκρατία στις Βρυξέλλες, είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο όλων των σταθμών του μετρό στην πρωτεύουσα μέχρι την Δευτέρα ως μέτρο προφύλαξης.

Τα λεωφορεία κυκλοφορούν κανονικά, αλλά όχι όλα τα τραμ. Τονίζεται ότι πρέπει οι κάτοικοι να αποφέυγουν την παρουσία σε συναυλίες, σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια, μέσα μαζικής μεταφοράς και εμπορικά κέντρα».

Απάντηση