ΗP Elite x2: Το αντίπαλο… δέος του Microsoft Surface σε τιμή πρόκληση

Το νέο «2 σε 1» μηχάνημα της HP είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συστήματα που είδαμε τον τελευταίο καιρό, με πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και πανέμορφη εμφάνιση

Η ανακοίνωση του Microsof Surface αλλά και του μεγάλου iPad Pro έχουν φέρει τεράστια αναστάτωση στον χώρο των κατασκευαστών υπολογιστών. Μία αναστάτωση η οποία δείχνει να βγαίνει σε δημιουργική έξαρση των σχεδιαστών, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της ΗΡ με το νέο HP Elite x2 που ανακοίνωσε χθες.

Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με ένα tablet το οποίο όμως μπορεί να παίξει πολύ άνετα και τον ρόλο του υπολογιστή. Κατασκευάζεται από αλουμίνιο υψηλής αντοχής, έχει πάχος μόλις 8,1 χιλιοστά ενώ η σχεδίασή του δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τους δύο μεγάλους ανταγωνιστές του.

Από εκεί και πέρα τα specs είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Υπάρχει οθόνη αφής 12″ FHD (1920 x 1080) με επικάλυψη Gorilla Glass 4,  οι επεξεργαστές είναι Intel Core M 6ης γενιάς (Core m7, Core m5, Core m3), η μνήμη RAM μπορεί να φθάσει έως και τα 8GB ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορων ειδών δίσκοι, έως και SSD των 256 GB.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ακόμα οι δύο κάμερες των 5 και 2ΜΡ πίσω και εμπρός αντίστοιχα, αλλά και τα στερεοφωνικά ηχεία της γνωστής B&O για κορυφαία απόδοση στον ήχο.

Το βάρος του είναι στα 840 γραμμάρια, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο σταντ μέσω του οποίου μπορεί να πάρει οποιαδήποτε κλίση ανάμεσα έως και 150°. Διαθέτει πλήρες σετ θυρών, ανάγνωση καρτών micro SD, και όλα όσα θα βρει κανείς σε ένα τυπικό κορυφαίο tablet. Ενώ για λειτουργικό σύστημα υπάρχει το Windows 10 Home.

Το ιδιαίτερο αυτό μηχάνημα της HP συνοδεύεται από ένα ειδικό πληκτρολόγιο ταξιδιού, μία γραφίδα HP Active Pen. Το καλύτερο βέβαια το αφήσαμε για το τέλος, καθώς ήδη διατίθεται για προπαραγγελία στην Αμερική, με την τιμή του να ξεκινά από τα 899 δολάρια. Μία τιμή που πραγματικά βάζει τον ανταγωνισμό σε εξαιρετικά δύσκολη θέση (αν και για πλήρες μηχάνημα θα πρέπει να ανέβετε αρκετά πιο πάνω) δεδομένου ότι το Εlite x2 δεν έχει σε τίποτα να  ζηλέψει ούτε σε εμφάνιση ούτε σε χαρακτηριστικά από τους δύο μεγάλους ανταγωνιστές του.

Απάντηση