Μητσοτάκης: Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξω τη ΝΔ για να αλλάξουμε την Ελλάδα

«Την Κυριακή εκλέγουμε τον επόμενο πρόεδρο της ΝΔ και υποψήφιο πρωθυπουργό. Σας ζητώ να με εκλέξετε επόμενο πρόεδρο της ΝΔ. Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξω τη ΝΔ για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε την Ελλάδα», είπε στην κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι ίδιος εγγυάται προσωπικά πως μπορεί να ξανακάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο.

«Αυτό το ρυάκι που ξεκίνησε πριν από πέντε εβδομάδες έχει γίνει ποτάμι και θα σπάσει το φράγμα των μηχανισμών. Εσείς θα δώσετε την απάντηση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από τον ανώνυμο νεοδημοκράτη να πάρει την ΝΔ στα χέρια του και να ψηφίσει μαζικά στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

«Σας χρειάζομαι στην κάλπη την Κυριακή να αλλάξουμε τη ΝΔ, να αλλάξουμε την Ελλάδα», επισήμανε σημειώνοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σήμερα κουρασμένο και γερασμένο και χρειάζεται ανανέωση, την οποία ο ίδιος θα πράξει σε πρόσωπα, ιδέες και διαδικασίες.

Κάνοντας αυτοκριτική, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι σε ένα βαθμό το κόμμα «μολύνθηκε» από τον ιό του λαϊκισμού και άφησε μεταρρυθμίσεις στη μέση, ενώ αργά και σταθερά έχασε τη μάχη των ιδεών από την αριστερά.

«Ήρθε η ώρα η ΝΔ να κερδίσει και πάλι τη μάχη των ιδεών. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι αξίες της κεντροδεξιάς δικαιώθηκαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και εδώ θα εξακολουθεί να κυβερνά η αριστερά» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι πρέπει να μιλήσουμε για το τι σημαίνει Ελευθερία, Αξιοκρατία και Αλληλεγγύη.

«Πρέπει να ξαναβρεθούμε με τα δυναμικά κοινωνικά ρεύματα», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι στις περιοδείες του, η μεγαλύτερη χαρά που έπαιρνε ήταν όταν τον προσέγγιζαν άνθρωποι και του έλεγαν ότι δεν ανήκουν στη ΝΔ αλλά θα τον ψηφίζουν γιατί πιστεύουν ότι μπορεί να αλλάξει τη ΝΔ.

«Κάποιοι αναφέρθηκαν σε αυτούς τους πολίτες ως περαστικούς. Επιδιώκουν να ψηφίσουν μόνο λίγοι – οι παραδοσιακοί κομματικοί στρατοί. Οι περαστικοί, οι απλοί φίλοι της ΝΔ, οι ενεργοί πολίτες θα ξανακάνουν τη ΝΔ μεγάλη. Τους θέλουμε όλους στη ΝΔ», συνέχισε και μίλησε για πραγματική συμμετοχή όλων στα κοινά: «Τελείωσε η εποχή που ένας πρόεδρος με μια δράκα συμβούλων κλεινόντουσαν σε ένα δωμάτιο και έπαιρναν αποφάσεις για όλους εσάς», υπογράμμισε και εμφατικά είπε ότι αυτή η εκλογή δεν αφορά μόνο τη ΝΔ αλλά ολόκληρο τον τόπο, καθώς ο πρόεδρος της είναι εν δυνάμει πρωθυπουργός.

Με σκληρή γλώσσα ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και την κατηγόρησε ότι οδηγεί εκτός τροχιάς την ελληνική οικονομία και τον τόπο σε θεσμικό κατήφορο.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα γεννήθηκε μέσα στο ψέμα και θα πεθάνει μέσα στην απαξίωση» είπε χαρακτηριστικά, αναφέρονται πως μόνο μια ανανεωμένη ΝΔ μπορεί στις δύσκολες στιγμές να κληθεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Ο κ. Μητσοτάκης παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν κινδυνεύει η ενότητα της ΝΔ, γιατί την εγγυώνται και οι τέσσερις υποψήφιοι – και κάλεσε τους πολίτες που στέκονται με επιφυλακτικότητα απέναντί του να τον εμπιστευτούν. «Κάποιοι έχουν τα θάρρος να μου το πουν: «Μα καλά θα αλλάξεις εσύ τη ΝΔ που προέρχεσαι από μεγάλο πολιτικό τζάκι;». Κύριε επίτιμε πρόεδρε είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για το όνομά μου», είπε απευθυνόμενος στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που παρακολούθησε την ομιλία του γιου του από την πρώτη σειρά.

«Είμαι υπερήφανος που μεγάλωσα σε μια πολιτική οικογένεια που μου έμαθε τι σημαίνει δημόσια προσφορά. Δίπλα σε έναν πολιτικό άνδρα σπουδαίο, αδικημένο ενδεχομένως από την ιστορία, ο οποίος έχει τη χαρά να ξέρει και να βλέπει στα 97 του, ότι πολλά από όσα έλεγε ήταν απολύτως σωστά. Αλλά και τη στεναχώρια να γνωρίζει ότι αν η ελληνική κοινωνία τον είχε ακούσει νωρίτερα, τα πράγματα στη χώρα μας σήμερα θα ήταν πολύ καλύτερα. Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα για το όνομά μου. Δεν κρίνεται η πολιτική υστεροφημία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το χειροκρότημά σας σήμερα είναι η μεγαλύτερη δικαίωση», είπε

 

Απάντηση