Τρελό γέλιο: Δείτε πως αντιδρούν οι γάτες στην θέα των… αγγουριών (βίντεο)

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο οι γάτες φαίνεται να ενοχλούνται ιδιαίτερα από την παρουσία των αγγουριών, κάτι που οδηγεί το συμπαθές τετράποδο σε απίστευτες και αναπάντεχες αντιδράσεις στην θέα του

Η σχέση της γάτας και του αγγουριού είναι ίσως ένας από τους ελάχιστους τομείς της επιστήμης που δεν έχουν αναπτυχθεί όσο θα έπρεπε. Όμως όπως φαίνεται από την συλλογή των βίντεο που παραθέτουμε, για κάποιο δικό τους λόγο, οι γάτες έχουν μία τρομερή αντιπάθεια για τα αγγούρια, καθώς τα αθώα λαχανικά, φαίνεται να τις αναστατώνουν σε απίστευτο βαθμό.

Όπως βλέπουμε στο γεμάτο αστεία επεισόδια βίντεο, μόλις οι γάτες αντιληφθούν την ύπαρξη ενός αγγουριού κυριολεκτικά τρελαίνονται, με τις περισσότερες να τρομάζουν στην θεά του και άλλες να προσπαθούν να του επιτεθούν.

Το φαινόμενο το οποίο εντοπίστηκε μέσω του Ίντερνετ και ενός topic στο Reddit με τίτλο «CucumbersScaringCats», απασχολεί πλέον και τους ειδικούς. Ένας εκ των οποίων, εξειδικευμένος στην συμπεριφορά των ζώων, διαπιστώνει ότι τα αγγούρια ενεργοποιούν τα φυσικά ρεφλέξ επιβίωσης των ζώων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις των βίντεο, οι γάτες αντιλαμβάνονται το αγγούρι ξαφνικά, χωρίς να το περιμένουν, και εκτινάσσονται μακριά ώστε να πάρουν θέση… μάχης. Όμως η πιο κοντινή στην λογική εξήγηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα αγγούρια μοιάζουν αρκετά με τα φίδια, στοιχείο που ενεργεί άμεσα τα ανακλαστικά της γάτας ώστε να απομακρυνθεί ή να επιστρέψει να επιτεθεί.

Όπως και να έχει, η ειδική σχέση της γάτας με τα αγγούρια χρειάζεται περεταίρω έρευνα με τους επιστήμονες. Μέχρι τότε, το αστείο αυτό βίντεο, ίσως αποτελέσει την απαρχή για την λύση του μυστηρίου των αγγουριών και της δυσανεξίας σε αυτά (σε ότι αφορά τις γάτες βεβαίως, γιατί για τους ανθρώπους οι απόψεις -κατά την γνωστή παροιμία- διϋστανται…)

Απάντηση