Στις 28 Νοεμβρίου η πρώτη φάση του 2ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος ‘Pro Boxing Challenge’ !

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω .

Δελτίο Τύπου ΣΕΠ :

”Στις 28 Νοεμβρίου 2015 ανοίγει η αυλαία της σειράς των πανελληνίων πρωταθλημάτων επαγγελματικής πυγμαχίας Pro Boxing Challenge στο Ολυμπιακό γυμναστήριο “Γιώργος Στεφανόπουλος”, στο Περιστέρι.

Τους αγώνες διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επαγγελματικής Πυγμαχίας για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην αίθουσα ΜΠΟΞ του Αριστοτέλειου προπονητικού κέντρου του Ολυμπιακού γυμναστηρίου.

Οι προκριματικές συναντήσεις θα γίνονται στο τέλος κάθε μήνα μέχρι τον Απρίλιο του 2015, ενώ η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο. Να αναφέρουμε ότι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή πρωταθλητές και πρωταθλήτριες των δυναμικών αθλημάτων, οι οποίοι θα επιδιώξουν να διακριθούν και να αναδειχθούν πρωταθλητές εκπροσωπώντας, στην συνέχεια, τον Σ.Ε.Π. και την χώρα μας σε μεγάλους διεθνείς αγώνες στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Στο πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα επαγγελματικής πυγμαχίας Pro Boxing Challenge που έγινε πέρυσι έλαβαν μέρος 30 αθλητές και αθλήτριες.

aaabekd86

Στην φετινή διοργάνωση αναμένεται να πάρουν μέρος πολύ περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες που θα επιδιώξουν να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους φίλους του επαγγελματικού μποξ, οι οποίοι θα βρεθούν στην αίθουσα του Αριστοτέλειου για να παρακολουθήσουν από κοντά τις αναμετρήσεις των πυγμάχων και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες τους.

Ο Σ.Ε.Π., που τον περασμένο χρόνο ήταν δόκιμο μέλος της EBU, με πρόταση του Βέλγου προέδρου κ. Μπομπ Λότζιστ, έγινε επίσημο μέλος δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου και πέμπτου Ολυμπιονίκη του Λος Άντζελες Γιώργου Στεφανόπουλου.

Η EBU αριθμεί αυτήν την στιγμή 38 κράτη, μεταξύ των οποίων και ο Σ.Ε.Π., ο οποίος θα προσπαθήσει να αναπτύξει το άθλημα στην χώρα μας και να αναδείξει μεγάλους αθλητές και αθλήτριες που θα επιδιώξουν να διακριθούν στα διεθνή ρινγκ.

Στόχος του Σ.Ε.Π. είναι να καθιερώσει το άθλημα στην Ελλάδα πραγματοποιώντας διεθνή τουρνουά με την συμμετοχή μεγάλων ονομάτων τις διεθνούς επαγγελματικής πυγμαχίας, δίνοντας ταυτόχρονα μία ξεχωριστή αίγλη, προσελκύοντας τους φίλους των δυναμικών σπορ και ειδικά του μποξ, προσφέροντας πλούσιο θέαμα και κερδίζοντας τις εντυπώσεις από το κοινό όλων των ηλικιών.

aaabekd99

Επιδίωξη του Σ.Ε.Π. είναι να καθιερώσει το επαγγελματικό μποξ στην Ελλάδα και να αναδείξει ένα από τα πιο δημοφιλή σπορ, όπως συμβαίνει στα ρίγκ της Αμερικής, όπου οι συναντήσεις είναι υψηλών προδιαγραφών και προσελκύουν μεγάλο αριθμό θεατών. Εξάλλου ο ΣΕΠ έχει στις τάξεις του καταρτισμένους διαιτητές-κριτές που γνωρίζουν τα μυστικά του αθλήματος και ενημερώνονται συνέχεια παίρνοντας μέρος σε ειδικά σεμινάρια.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος της EBU κ. Μπομπ Λότζιστ, που παρακολούθησε τους αγώνες του περσινού πανελληνίου πρωταθλήματος Pro Boxing Challenge, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επαγγελματικής πυγμαχίας και ότι η χώρα μας απέκτησε ένα καινούργιο φίλο.

Από το γραφείο τύπου της διοργάνωσης”

Απάντηση