Ημαθία: Σε συγκέντρωση της ΠΑΣΥ μίλησε ο Βαγγέλης Μπούτας (βίντεο-φωτο)

Σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), μίλησε ο αγροτοσυνδικαλιστής και Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας, Βαγγέλης Μπούτας.

Η συγκέντρωση έγινε στο χώρο εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Απ. Παύλου στο Μακροχώρι και συμμετείχε μεγάλος αριθμός αγροτών από την Ημαθία και την ευρύτερη περιοχή.

Η Βαγγέλης Μπούτα στην ομιλία του τόνισε ότι είναι απαραίτητη η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, τονίζοντας ότι χωρίς οργάνωση δεν μπορεί να προχωρήσει κάτι ουσιαστικό.

Ο κ. Μπούτας είπε ότι στόχος της πολιτικής που εφαρμόζεται είναι το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και η δημιουργία μεγάλων αγροτικών, καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Όχημα για το ξεκλήρισμα είναι το λεγόμενο “κατά κύριο επάγγελμα αγρότης”, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης, αναζητούν και μια άλλη απασχόληση για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Άσκησε κριτική στο τμήμα του αγροτικού συνδικαλισμού στο οποίο ηγούνται άτομα που ευεργετήθηκαν από την ΚΑΠ και έπαιξαν χαρακτηριστικό ρόλο στις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συναιτεριστικές  οργανώσεις στο παρελθόν.

“Ούτε όλοι καταστρέφονται, ούτε όλοι χάνονται… Χάνονται μόνο οι μικρομεσαίοι”, είπε ” Αυτοί που ευεργετούνται δεν έχουν πρόβλημα”…

“Δεν κατηγορούμε κανέναν από τους αγρότες που πήγαν στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Αλλά τονίζουμε ότι δεν πρέπει να έχουν καμιά εμπιστοσύνη σ’ αυτούς που μας φέρανε μέχρι εδώ”.

Ο κ. Μπούτας είπε ακόμη ότι τα ΜΜΕ “προβάλουν τα φιλαράκια τους”.

Η προσπάθεια πρέπει να είναι πανελλαδική με ενιαία αιτήματα.

Σε ό,τι αφορά τη φορολογία, πρέπει να φορολογούνται τα πραγματικά εισοδήματα με αφορολόγητο μέχρι 30.000 ευρώ, συν 5.000 για κάθε παιδί.

Για το συλλαλητήριο της Αθήνας είπε χαρακτηριστικά ό τι οι μόνοι οργανωμένοι εκεί ήταν οι Χρυσαυγίτες και ότι ένα οργανωμένο αγροτικό κίνημα δεν πρέπει να επιτρέπει να μπαίνουν σ’ αυτό, αυτοί που επιδιώκουν τις “αναμπουμπούλες”.

Στην Αθήνα δεν υπήρχε ούτε σχέδιο, ούτε οργάνωση, ούτε περιφρούρηση, ούτε κατατέθηκαν αιτήματα.

“Κανείς τους δεν καταγγέλλει την ΚΑΠ”, είπε. “Ο αγώνας μας δεν είναι αντικυβερνητικός, είναι ενάντια σ’ αυτή την πολιτική από όποια κυβέρνηση κι αν εφαρμόζεται”…

Κάλεσε τους αγρότες να οργανωθούν στα χωριά και να διαμορφωθεί ένα πανελλαδικό πλαίσιο αιτημάτων, στο οποίο να ενσωματωθούν και ειδικά, τοπικά ζητήματα.

7hDjymEg8uLeHnX6A5GTsaQF90oqIZJW-uCYPNo57fXBZ6rqR8cyk94tLSelvMVmw kaepv8DZCHzIYfcAsKbdP2iyGo79rLgT-PdhLJznZFSQCtkRe6g2iIU7HXGmMyDw5 P7fU6FpniYwx2NZ9LASBmzkoIguJjaRD-me5gqzMtCJEh9XKAf1VSDRl2dNUTHWcj Xlfw06GTrSanQ532p1ZUAPkyz79MYDvu-IUm0hsToWSrjAM71Dk4iuZpYRczJxKly αρχείο λήψης

verianet.gr

Απάντηση