Αγρυπνία των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Καλλίπετρας Βέροιας και 3ετές μνημόσυνο του π. Ιωακείμ

Για τα Εισόδια της Θεοτόκου όπως κάθε χρόνο θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή (20/11) αγρυπνία από τις 20:00 έως 00:30. Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας θα τελεστεί και μοναστηριακό μνημόσυνο για τα 3 χρόνια από την κοίμηση του πατρός Ιωακείμ.
Ο π.Ιωακείμ είναι ο πρώτος μοναχός που αναχώρησε για τον ουρανό από την ευλογημένη και ασκητική κοιλάδα του Αλιάκμονα (Σκήτη Βεροίας) τις τελευταίες δεκαετίες… 25 μέρες μετά την κουρά του στο μοναστήρι της Καλλίπετρας εξομολογήθηκε, κοινώνησε στην αγρυπνία, πέρασε όλη τη μέρα στο παρεκκλήσι με το κομποσκοίνι, ζήτησε ξανά να του διαβαστεί συγχωρητική ευχή και χωρίς ασθένεια, βρέθηκε κεκοιμημένος στο κέλλακι του, ντυμένος, καθιστός, με το στόμα κλειστό, με το δάχτυλο στον κόμπο από το κομποσκοίνι και το δεξί χέρι σε στάση ικεσίας όρθιο!!!
Εξαιτίας των προβλημάτων υγείας μερικοί ρηχοί τον χαρακτήρισαν “χαζούλη”! Ο “χαζούλης” λοιπόν είχε ένα οσιακό τέλος που κάθε μοναχός θα το ζήλευε. Εμείς δοξάζουμε τον Αληθινό Θεό, που γνωρίζει τα κρύφια της καρδίας, και που μας αξίωσε να αναδεχτούμε, κουρεύσουμε τέτοιον μοναχό, κηδεύσουμε και τέλος τελέσουμε και την ανακομιδή του για να τοποθετηθεί με τους υπόλοιπους Καλλιπετρίτες ΣκητοΒεροιώτες Πατέρες στο αρχαιό και μόνο σωζόμενο οστεοφυλάκιο της Σκήτης.
 Χαίρε Ιωακείμ μοναχέ μετά της Εισοδευούσης εις τα Άγια των Αγίων Παρθένο Μαρία!

Απάντηση