Φανταστικά…Εκλέρ με κρέμα!

Συστατικά
½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι γάλα πλήρες
½ φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι κοσκινισμένο
4 μεγάλα αβγά
 .
Για την κρέμα
2 φλιτζάνια γάλα πλήρες
½ φλιτζάνι ζάχαρη
5 κρόκοι αβγών
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
 .
Για το γαρνίρισμα με σοκολάτα
¼ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
115 γραμμάρια σοκολάτα ΙΟΝ κουβερτούρα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
 .
Οδηγίες
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ρηχό ταψί.
2. Βάζουμε το νερό, το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
3. Αμέσως μετά τα βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα έτσι ώστε το αλεύρι να γίνει ένα με τα υπόλοιπα συστατικά.
4. Βάζουμε πάλι πίσω στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζύμη μέχρι να μην κολλάει στα πλαϊνά του σκεύους αλλά ούτε και στην κουτάλα μας.
5. Βγάζουμε με το κουτάλι τη ζύμη σε ένα μπωλ, προσθέτουμε τα αβγά, ένα τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η ζύμη να γίνει γυαλιστερή και απαλή.
6. Γεμίζουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής που να έχει στην άκρη μια μύτη με μεγάλο άνοιγμα και βγάζουμε 8 κομμάτια μήκους 12 περίπου εκατοστών πάνω στο χαρτί ψησίματος.
7. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, μετά μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς, αφήνουμε την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή (μπορούμε να βάλουμε τη κουτάλα μας για να τη διατηρεί σ’ αυτή τη θέση) και ψήνουμε για 25 λεπτά ακόμη μέχρι οι ζύμες να χρυσίσουν.
8. Βγάζουμε το ταψί και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς οι ζύμες.
9. Για την κρέμα, ενώ τα εκλέρ ψήνονται, ρίχνουμε 2 φλιτζάνια γάλα σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά. Μόλις αυτό γίνει το βγάζουμε από τη φωτιά.
10. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αβγών μέχρι το μείγμα να γίνει άσπρο και αφράτο. Προσθέτουμε το αλεύρι και το άμυλο καλαμποκιού και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσουν όλα τα συστατικά και να γίνουν ένα.
11. Ρίχνουμε 1/3 από το ζεστό γάλα στο μείγμα με τους κρόκους χτυπώντας συνεχώς καθώς το χύνουμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και χτυπάμε.
12. Μετά ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο πίσω στο κατσαρολάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να αρχίσει να βράζει.
13. Βάζουμε τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
14. Για το γαρνίρισμα με τη σοκολάτα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί και τα λιώνουμε σιγά-σιγά.
15. Βάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής την κρέμα για τα εκλέρ και χρησιμοποιούμε μια μεσαία προς μικρή μύτη για να γεμίσουμε τα εκλέρ. Μπορούμε να τα γεμίσουμε από την βάση τους κάνοντας δυο τρύπες ή να τα κόψουμε στη μέση. Μην τα παραγεμίσετε!
16. Βουτήξτε το πάνω μέρος των εκλέρ στην λιωμένη σοκολάτα ενώ είναι ακόμα ζεστή και μετά βάλτε τα εκλέρ σας στο ψυγείο για μια ώρα να κρυώσουν.
 .

Απάντηση