Ρεβυθοκεφτέδες

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 1-2 κρεμμύδια
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • μαϊντανό
  • δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο νερό
  • λίγο αλεύρι
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν

Πώς το κάνουμε:

  1. Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από το βράδυ.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το μπείκιν σε ένα πολυμίξερ και αλέθουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός.
  3. Προσθέτουμε το μπέικιν και λίγο αλεύρι έτσι ώστε να στέκεται το μίγμα στο κουτάλι μας.
  4. Αφήνουμε να σταθεί μία ώρα περίπου.
  5. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν έχουμε μουσκέψει τα ρεβύθια από το βράδυ μπορούμε να τα βάλουμε να πάρουν μια βράση και να τα αφήσουμε για μια ώρα. Το μίγμα μπορεί να διατηρηθεί στη συντήρηση του ψυγείου.

 

Απάντηση