10 πράγματα που σίγουρα κάνετε καθημερινά λάθος

13 πράγματα που πιθανόν κάνετε λάθος, αλλά δεν το γνωρίζετε.

Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό, ότι ο τρόπος που σκουπίζετε τα χέρια σας με μια χαρτοπετσέτα είναι λάθος; Πιθανότατα όχι. Υπάρχουν, όμως, μερικά πράγματα που κάνουμε λάθος, ενώ δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ, ότι υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να τα κάνουμε.

Δείτε παρακάτω 13 πράγματα που κάνουμε λάθος και δεν είχαμε ιδέα για αυτό.

Ο τρόπος που σκουπίζουμε τα χέρια μας.

enhanced-12844-1447181679-22

Ο σωστός τρόπος για να σκουπίζουμε τα χέρια μας είναι να διπλώνουμε την χαρτοπετσέτα στην μέση και όχι να χρησιμοποιούμε πολλές χαρτοπετσέτες μαζί.

Η διπλωμένη χαρτοπετσέτα βοηθάει στο να απορροφηθεί το νερό ανάμεσα στις δυο στρώσεις και όχι να γυρίσει πάλι πίσω στα χέρια μας, όπως γίνεται με τις πολλές χαρτοπετσέτες.

Ο τρόπος που καθόμαστε στην λεκάνη.

81a7b62a794e06da0236cb6091cf6bc9

Στις δυτικές κοινωνίες ο τρόπος που καθόμαστε στην λεκάνη είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τα έντερα μας. Ο σωστός τρόπος είναι να ακουμπήσετε τα πόδια σας σε ένα σκαμνάκι όσο κάθεστε στην λεκάνη, για να βρίσκεται το σώμα σας στην κατάλληλη θέση.

Ο τρόπος που προσαρμόζετε τους καθρέφτες του αυτοκινήτου.

grid-cell-31535-1447187608-2

Ο σωστός τρόπος για να τοποθετούμε τους καθρέπτες του αυτοκινήτου είναι να τους στρέφουμε προς το σημείο που δεν έχουμε οπτική επαφή, για να προφυλασσόμαστε από κάθε πιθανό κίνδυνο και να εξαλείψουμε τα “τυφλά σημεία”.

Ο τρόπος που καθαρίζουμε τις πατάτες.

Ο σωστός τρόπος για να καθαρίζουμε τις πατάτες είναι πρώτα να τις βράζουμε, αμέσως μετά να τις ρίχνουμε σε κρύο νερό για μερικά δευτερόλεπτα και στην συνέχεια να βγάζουμε την φλούδα τους σιγά σιγά.

Ο τρόπος που σπάμε τα αυγά.

grid-cell-12773-1447450950-3

Όταν σπάμε τα αυγά στην άκρη ενός μπολ, μπορεί να πέσουν μικρά τσόφλια, που δυσκολευόμαστε να βγάλουμε. Αντ’ αυτού χτυπήστε απαλά το αυγό στον πάγκο της κουζίνας και στην συνέχεια χρησιμοποιείστε και τα δυο χέρια σας, για να τραβήξετε τις δυο πλευρές μεταξύ τους.

Ο τρόπος που τραβάτε καζανάκι.

enhanced-4158-1447191993-2

Ο σωστός τρόπος για να τραβήξετε το καζανάκι είναι να το κάνετε όσο το έχετε το καπάκι της λεκάνης κατεβασμένο. Διαφορετικά όλα τα μικρόβια από το καπάκι θα καταλήξουν στα χέρια σας.

Ο τρόπος που τρώτε την πίτσα.

enhanced-4423-1447190521-7

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να είστε πεινασμένοι, να έχετε ένα κομμάτι πίτσα μπροστά σας και με το που το πιάνετε να πέφτουν όλα τα ωραία κομμάτια κάτω. Για να αποφύγετε, λοιπόν, κάτι τέτοιο με το κάμψετε τις άκρες της πίτσας, σχηματίζοντας ένα U. Μάλιστα, υπάρχει και μια μαθηματική εξίσωση που εξηγεί αυτή την τεχνική, αν και η μόνη απόδειξη που χρειαζόμαστε είναι να μην πέφτουν τα ωραία κομμάτια της πίτσας.

Ο τρόπος που ανοίγουμε μια πλαστική συσκευασία.

Το να προσπαθείτε να ανοίξετε μια πλαστική συσκευασία με ψαλίδι είναι εκνευριστικό και πολλές φορές απογοητευτικό και λίγο επικίνδυνο. Αντ’ αυτού χρησιμοποιήστε ένα ανοιχτήρι.

Ή ακόμα καλύτερα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ανοιχτήρι της παραπάνω φωτογραφίας, για να μην αντιμετωπίζετε κανένα πρόβλημα στο άνοιγμα.

Ο τρόπος που ρίχνουμε από μια χάρτινη συσκευασία.

grid-cell-18750-1447451668-3

Ο σωστός τρόπος για να ρίξουμε για παράδειγμα γάλα από μια χάρτινη συσκευασία είναι ακριβώς ο αντίθετος από, ότι νομίζαμε. Ο σωστός τρόπος είναι να γυρίσετε το χάρτινο κουτί ανάποδα και να κρατάτε το πτερύγιο προς τα κάτω, για να πέσει ομαλά το υγρό από μέσα.

 

Αντί να βάλετε όλη την συσκευασία όπως είναι μέσα στο ψυγείο, απλά ανοίξτε τις δυο πλευρές της συσκευασίας, βάλτε την μέσα στο ψυγείο και μετά χρησιμοποιείστε το χέρι σας για να σπρώξετε όλα τα αναψυκτικά προς τα έξω, σε έναν τακτοποιημένο σωρό.

Ο τρόπος που κρατάμε το μπέργκερ.

enhanced-14113-1447450590-3

Αν θέλετε να απολαύσετε το μπέργκερ σας χωρίς να πέσουν όλα τα συστατικά από μέσα ο σωστός τρόπος, για να το κρατάτε είναι τα τοποθετήσετε τον αντίχειρα και το μικρό σας δάχτυλο και από τα δυο χέρια, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία.

Ο τρόπος που αφήνετε τα ποτήρια να στεγνώσουν.

enhanced-13183-1447191174-1

Όταν βάζετε τα ποτήρια να στεγνώσουν ανάποδα το νερό που τρέχει από αυτά δεν έχει πουθενά να πάει, οπότε συσσωρεύεται κάτω από τα ποτήρια με αποτέλεσμα να αναδύονται άσχημες μυρωδιές. Αντ’ αυτού τοποθετήστε τα ποτήρια σας κανονικά και θα στεγνώσουν σε χρόνο μηδέν.

Απάντηση