Οι 10 εντολές του κραγιόν

1. Τα απαλά χείλη είναι must
Απολέπισε τα χείλη σου 1-2 φορές την εβδομάδα και στη συνέχεια άπλωσε μια πλούσια στρώση lip balm. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό προϊόν ή να φτιάξεις μόνη σου ένα scrub με αλάτι και αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο.

2. Απόφυγε το glitter
Τα κραγιόν με shimmer είναι ξεπερασμένα και απλά δεν κολακεύουν. Διάλεξε ένα με κρεμώδη σύνθεση ώστε να δείξουν τα χείλη σου υγιή και ενυδατωμένα. Η φυσική λάμψη είναι πάντα πιο ελκυστική από την fake.

3. Βρες τη σωστή φωτεινή απόχρωση
Δώσε προσοχή στην επιλογή φωτεινού κραγιόν! Η φυσική απόχρωση των χειλιών σου -και όχι τόσο ο τόνος της επιδερμίδας- θα σε οδηγήσει σωστά. Αν έχεις, λοιπόν, ανοιχτόχρωμα ροζ χείλη θα δείχνεις πιο φρέσκια με ένα κραγιόν σε κερασί ή κοραλλί απόχρωση, ενώ αν τα χείλια σου έχουν κόκκινη βάση προτίμησε βυσσινί, πορτοκαλί και φούξια κραγιόν. Τα χείλη που συγκεντρώνουν περισσότερη μελανίνη αναδεικνύονται με μπορντό και κεραμιδί κραγιόν.

4. Nude από nude διαφέρει
Το πιο όμορφο nude κραγιόν είναι αυτό που είναι έναν τόνο ανοιχτότερο ή σκουρότερο από την φυσική απόχρωση των χειλιών σου. Γι’ αυτό αν είσαι ανοιχτόχρωμη διάλεξε ένα nude με μια ροζ πινελιά, ενώ αν έχεις σταρένια ή μελαχρινή επιδερμίδα επένδυσε σε ένα nude με μπεζ/καφέ βάση και δεν θα χάσεις.

5. Vamp… όχι Vampire
Αν θέλεις να υιοθετήσεις την τάση των dark lips, φρόντισε να διαλέξεις ένα κραγιόν με berry βάση και όχι με μπλε ή μαύρη. Αν το ρισκάρεις, το αποτέλεσμα θα είναι περισσότερο τρομακτικό και λιγότερο θηλυκό. Και δεν το θέλουμε αυτό.

6. Το περίγραμμα δεν είναι πρόβλημα πια
Χρειάζεσαι ένα μόνο μολύβι χειλιών. Αυτό δεν είναι άλλο από το μολύβι που βρίσκεται κοντά στο χρώμα των χειλιών σου και ταιριάζει με όλα τα κραγιόν σου. Μπορεί να διορθώσει τυχών ατέλειες και να δείξει τα χείλη σου πιο συμμετρικά, χωρίς τον κίνδυνο να μείνει σαν γραμμή μόλις το κραγιόν σου αρχίσει να ξεθωριάσει. Εμπιστεύσου το!

7. Γράψε, σβήσε
Η προσεκτική εφαρμογή του κραγιόν είναι ένα συν, αλλά δεν χρειάζεται να θυμίζει σε ακρίβεια χειρουργική επέμβαση. Σβήσε το περίγραμμα του κραγιόν σου με ένα πινελάκι ή με τα δάχτυλα σου για να αποκτήσεις στο δευτερόλεπτο sexy χείλη. Απλούστατο.

8. Ξεκίνα από το κέντρο
Αντίθετα με ό,τι συνηθίζεται, το σωστό είναι να απλώνεις το κραγιόν από το κέντρο των χειλιών σου προς τις άκρες. Με αυτόν τον τρόπο θα δείχνει σαν να το έχει τοποθετήσεις επαγγελματίας. Καθόλου άσχημα.

9. Τα σκούρα χείλη θέλουν κόλπο
Τα σκουρόχρωμα κραγιόν δεν θέλουν κόπο, αλλά τρόπο. Πέρασε μόνο τα κάτω χείλη σου με κραγιόν και ύστερα πίεσε τα μεταξύ τους για να πάρουν χρώμα και τα πάνω χείλη. Στη συνέχεια, άπλωσε ομοιόμορφα το χρώμα παντού με τα δάχτυλα σου. Πολύ πιο απλό απ’ ότι περίμενες.
10. Το ταμπονάρισμα είναι το μυστικό
Κι όμως, οι makeup artists αντιμετωπίζουν το απλό χαρτομάντηλο σαν ένα -ανέξοδο- όπλο για άψογα χείλη. Πρώτα, απλώνουν μια στρώση κραγιόν κατευθείαν στα χείλη, ύστερα ζητούν από το μοντέλο να φιλήσει το χαρτομάντιλο για να φύγει η περιττή ποσότητα και στη συνέχεια ξαναπερνάνε μια στρώση κραγιόν. Η πρώτη στρώση εμποτίζει τα χείλη με χρώμα (κάτι σαν lip stain) ενώ η δεύτερη δίνει λάμψη και πλούσιο χρώμα. Κάτι ξέρουν.

Απάντηση