Βέροια: Κατά πλειοψηφία προϋπολογισμός και πλαίσιο δράσης, με κριτική αλλά και αναφορές σε….ροζ (βίντεο)

Σε μια συνεδρίαση που κράτησε κάτι λιγότερο από μια ώρα, ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Βέροιας για το 2016. Μια συνεδρίαση που θα τέλειωνε ακόμη πιο νωρίς, αν – παρά τα προβλεπόμενα από τη διαδικασία – δεν ξέφευγε σε ιστορίες …ροζ

Αφορμή ήταν η έγκλιση κατ’ αρχάς του κ. Μπέκη προς το Δήμαρχο Βέροιας για την παρουσία του ίδιου και του αντιδημάρχου Οικονομικών, Στέλιου Ασλάνογλου, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο από την Ε.ΣΥ Βέροιας με ομιλητή τον Αρτέμη Σώρρα.

Ο κ. Βοργιατζίδης απάντησε για “κονδυλοφόρους” και για τον τρόπο που πήγαν να παρουσιάσουν το θέμα, αντέδρασε ο κ. Πατσίκας ( του blog Βεροιώτης), ο Δήμαρχος ανταπάντησε λέγοντας ότι αποκαλύφθηκε ο “κονδυλοφόρος”, με την παραίνεση προς τον Δημοτικό Σύμβουλο να συνεχίζει να ασχολείται με τα “ροζ” θέματα στα οποία, όπως του είπε “είσαι πολύ καλός”…

Η στιχομυθία είχε και λίγες ακόμη “ατάκες” και δόθηκε μια μικρή συνέχεια μετά το πέρας της διαδικασίας (σχετικό βίντεο από όλη τη συνεδρίαση στο τέλος του ρεπορτάζ)

Κατά τα άλλα η συνεδρίαση ξεκίνησε αλλιώς, σε άλλο κλίμα, όταν μετά από πρόταση του Προέδρου του Σώματος, Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των τραγικών γεγονότων του Παρισιού.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, την εισήγηση έκανε ο Δήμαρχος και ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών, Στέλιος Ασλάνογλου, παρουσία δύο υπηρεσιακών παραγόντων, του Πέτρου Δαούλα και της Μαρούλας Κοτσίδου που έκαναν διευκρινίσεις στα σημεία που αυτό ζητήθηκε. Όπως τονίστηκε, στόχος είναι να ψηφιστεί ένας ρεαλιστικός προϋπολογισμός που στο τέλος να μην εμφανίζει πολύ μεγάλες αποκλίσεις.

Από πλευράς αντιπολίτευσης, απουσίαζε ο κ. Καραπαναγιωτίδης και εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ομιλητής ήταν ο κ. Πατσίκας, με τις προαναφερόμενες προεκτάσεις που είχαν οι παρατηρήσεις του και η τοποθέτησή του.

Έντονη κριτική ασκήθηκε στον προϋπολογισμό και στο Πλαίσιο Δράσης από τους τρει επικεφαλής παρατάξεων, κ.κ. Μπέκη, Μαρκούλη και Μελιόπουλο.

Η παράταξη Παπαγιάννη δεν τοποθετήθηκε με ομιλητή, αλλά στο τέλος καταψήφισε.

Ο Νίκος Μπέκης είπε ότι η παράταξή του καταψηφίζει και τα δυο θέματα γιατί “είναι σε εντελώς άλλη κατεύθυνση” από το πρόγραμμα και τις αρχές της δικής του παράταξης.

“Είναι ένα δικό σας πρόγραμμα”, είπε και το χαρακτήρισε “κορσέ” από την κεντρική διοίκηση.

Έντονη κριτική – κάποιες φορές και με δεικτικό τρόπο – ασκήθηκε από τον Αντώνη Μαρκούλη ο οποίος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό “ελλειμματικό” και έκανε λόγο για “λάφυρα έναντι των τοκογλύφων”!!! Μάλιστα μίλησε και για “αυτούς που πρωτοστάτησαν σε υποδοχές Φούχτελ”, τον οποίο μάλιστα συνόδευσαν σε ειδική επίσκεψη στην περιοχή των Πιερίων.

“Υπάρχει βασική υστέρηση έργων βασικής προτεραιότητας”, είπε δεν αντιμετωπίζονται βασικά προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό”, ενώ για το περίφημο θέμα της γέφυρας Κούσιου, είπε ότι “το καρμπονάρετε άθε χρόνο χωρίς να προχωράει”.

Ο κ. Μαρκούλης κάλεσε το Δήμαρχο Βέροιας να πρωτοστατήσει στη διοργάνωση και στην ανάπτυξη διεκδικητικών κινητοποιήσεων από τον Δήμο.

Θεσμό του αστικού καπιταλιστικού κράτους και μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας χαρακτήρισε το θεσμό του Δήμου ο Γιώργος Μελιόπουλος.
Είπε ότι ο προϋπολογισμός διαχειρίζεται τα ψίχουλα των πόρων του δίνονται στην αυτοδιοίκηση και είναι κομμένος-ραμμένος στις επιταγές της ΕΕ και στη βάρβαρη πολιτική αντιλαϊκή πολιτική.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε 19 έλη του Σώματος (όλη η παράταξης της πλειοψηφίας”, ψήφισαν “υπέρ”, 11 μέλη ψήφισαν “κατά”, ενώ καταμετρήθηκαν και 3 “λευκές” ψήφοι.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ένα θερμό χειροκρότημα προς τον κ. Δαούλα ο οποίος μετά από σειρά ετών στο Δήμο, συμμετείχε στον τελευταίο προϋπολογισμό, καθώς συνταξιοδοτείται

verianet.gr

Απάντηση