Σουηδικό βραβείο στον Γιώργο Λάνθιμο

Μια ακόμη διεθνής αναγνώριση, από το φεστιβάλ κινηματογράφου της Στοκχόλμης αυτη τη φορά, για τον ταλαντούχο διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο. Το Σάββατο 14 Νοέμβρη με την ευκαιρία της προβολής της ταινίας ”Ο Αστακός”- ( The Lobster) έγινε η απονομή του βραβείου ”Stockholm Visionary Award”στον κινηματογράφο Skandia.

Η ταινία ως γνωστόν έλαβε και ειδικό βραβείο επιτροπής στο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών το 2015. Είναι η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη στα αγγλικά με πρωταγωνιστή τον Colin Farell.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το φεστιβάλ κινηματογράφου της Στοκχόλμης βραβεύει τον Έλληνα σκηνοθέτη πρωτεργάτη του κινηματογραφικού ρεύματος ”greek weird wave”. Το 2009 του είχε απονεμηθεί το ”χάλκινο αλογάκι» βραβείο τρίτης καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ, για τον «Κυνόδοντα». Εμείς σαν Έλληνες της Σουηδίας είμαστε περήφανοι που το φεστιβάλ κινηματογράφου της Στοκχόλμης εκτιμά την τέχνη του Γ. Λάνθιμου και τιμά έναν πρωτοποριακό Έλληνα σκηνοθέτη. Για τις τρεις προβολές της ταινίας στο φεστιβάλ (14, 19, και 22 Νοέμβρη) τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

Απάντηση