Τι χρειαζόμαστε:
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 8 κουτ. σούπας κόκκινο κρασί
- 1 αυγό
- κρεμμύδι τριμμένο (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
- 1/2 φλ. χοντροκομμένο μπέικον
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1/4 φλ. Ρεγγάτο σε κυβάκια
- 1 μήλο σε κύβους (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
- Ετοιμάζουμε το μείγμα το κιμά ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Απλώνουμε σ’ένα ταψί.
- Ανακατεύουμε και τα υλικά της γέμισης και τα βάζουμε πάνω στο μείγμα του κιμά.
- Έπειτα, κλείνουμε τις δύο άκρες του κιμά, ώστε η γέμιση να μείνει μέσα και να μην χυθεί κατά το ψήσιμο.
- Σκεπάζουμε το ρολό με αλουμινόχαρτο & ψήνουμε στους 180°C για περίπου 70′. Λίγο πρίν το βγάλουμε απ’ το φούρνο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει.
Απάντηση