Παιδί και αθλητισμός. Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν;

Σήμερα ,οι περισσότεροι γονείς έχουν καταλάβει πόσο βοηθά το παιδί τους η στροφή στον αθλητισμό. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούν από μικρά να τα εντάξουν σε ένα οργανωμένο άθλημα. Εμπόδιο σ αυτό είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής ,ειδικά στις μεγάλες πόλεις που μας έχει απομακρύνει από τους φυσικούς χώρους άθλησης. Από το σπίτι στο σχολείο και αποκεί διάβασμα στο σπίτι ,ιδιαίτερα μαθήματα και στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τηλεόραση και ταμπλέτες.

Η άθληση των παιδιών τη σημερινή εποχή ,έχει υποκαταστήσει το καθημερινό παιχνίδι στην γειτονιά που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Το σίγουρο είναι η ενασχόληση με κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής ,χωρίς υπερβολές βοηθά στην φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών.

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν την άθληση;

Οι αθλητικές δραστηριότητες μπορούν να αρχίσουν από την προσχολική ηλικία. Σημαντικό είναι τα παιδιά να έχουν αναπτύξει καλή ισορροπία ,ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν πιο εύκολα και παράλληλα να κατανοούν της οδηγίες που θα του δίνονται. Υπόψη ότι ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών από 4 ετών μπορούν να πετύχουν ένα μικρό στόχο παράδειγμα να πιάσουν την μπάλα.

Έτσι λοιπόν, από τα 4 χρόνια τα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με την κολύμβηση. Από 4-5 ετών που έχουν αποκτήσει τον απαιτούμενο συντονισμό των μελών τους, μπορούν να ξεκινήσουν χορό, ρυθμική και ενόργανη γυμναστική.

Απάντηση