Γαριδομακαρονάδα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5-6 γαρίδες μεγάλου ή μεσαίου μεγέθους με κέλυφος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο (προεραιτικά)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Χυμό ντομάτας
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1/2 κουτ.γλ.ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο  (προεραιτικά)
  • λάδι
  • 1 ποτ. κρασιού και λίγο παραπάνω κρασί λευκό
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6.
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Με το λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Βήμα 2

2) Κατόπιν βάζουμε τις γαρίδες, αφού έχουμε βγάλει τα μουστάκια τους και τις αφήνουμε να σωταριστούν κι αυτές μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Βήμα 3

3) Ρίχνουμε το κρασί και τον κύβο και τ’αφήνουμε να βράσουν μέχρι να φύγουν τα υγρά.
Βήμα 4

4) Στο τελος ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και τη δάφνη.
Βήμα 5

5) Όταν είναι έτοιμες οι γαρίδες τις βγάζουμε από τη κατσαρόλα και ρίχνουμε στη σάλτσα 5 ποτήρια νερό και λίγο αλάτι (αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη σάλτσα ντομάτας ακόμα για να βγεί πιο κοκκινό).
Βήμα 6

6) Αφήνουμε το νερό να βράσει και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνουμε να βράσουν τα μακαρόνια μέχρι να πιούν το νερό (αν δούμε ότι το νερό απορροφήθηκε και τα μακαρονια είναι ωμά ρίχνουμε λίγο ακόμα).
Βήμα 7

7) Μολις βράσουν τα μακαρόνια (al dente) ρίχνουμε τις γαρίδες στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε αμέσως…

Λίγα μυστικά ακόμα

Επειδή τα μακαρόνια δε τα στραγγίζουμε αλλά τα βράζουμε μέχρι να πιουν το νερό είναι πολυ εύκολο να λασπώσουν. Γι’ αυτό προσέχουμε το νερό που βάζουμε αρχικά στη κατσαρόλα. Καλύτερα να βάλουμε λιγότερο στην αρχή και μετά να προσθέσουμε αν χρειάζεται.

Επίσης τα αφήνουμε να κρατάνε λίγο (al dente).

Αν θέλουμε να τη κάνουμε νηστίσιμη ακολουθούμε τα ίδια βήματα αλλά χωρίς λάδι σε αντικολλητικό σκεύος.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμa

Απάντηση