Τι χρειαζόμαστε:
- 5-6 γαρίδες μεγάλου ή μεσαίου μεγέθους με κέλυφος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο (προεραιτικά)
- 1 φύλλο δάφνης
- Χυμό ντομάτας
- 1 κύβο λαχανικών
- 1/2 κουτ.γλ.ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο (προεραιτικά)
- λάδι
- 1 ποτ. κρασιού και λίγο παραπάνω κρασί λευκό
- 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6.
- πιπέρι
Πώς το κάνουμε:

2) Κατόπιν βάζουμε τις γαρίδες, αφού έχουμε βγάλει τα μουστάκια τους και τις αφήνουμε να σωταριστούν κι αυτές μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

5) Όταν είναι έτοιμες οι γαρίδες τις βγάζουμε από τη κατσαρόλα και ρίχνουμε στη σάλτσα 5 ποτήρια νερό και λίγο αλάτι (αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη σάλτσα ντομάτας ακόμα για να βγεί πιο κοκκινό).
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή τα μακαρόνια δε τα στραγγίζουμε αλλά τα βράζουμε μέχρι να πιουν το νερό είναι πολυ εύκολο να λασπώσουν. Γι’ αυτό προσέχουμε το νερό που βάζουμε αρχικά στη κατσαρόλα. Καλύτερα να βάλουμε λιγότερο στην αρχή και μετά να προσθέσουμε αν χρειάζεται.
Επίσης τα αφήνουμε να κρατάνε λίγο (al dente).
Αν θέλουμε να τη κάνουμε νηστίσιμη ακολουθούμε τα ίδια βήματα αλλά χωρίς λάδι σε αντικολλητικό σκεύος.
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμa