Μαύρη μέρα και στον αθλητισμό!

Μαύρη μέρα και στον αθλητισμό!

       ΤΟΡΟΝΤΟ – Ο Center των Pelicans Alexis Ajinca παραδέχτηκε ότι δυσκολεύτηκε πολύ να εστιάσει στο παιχνίδι το βράδυ της Παρασκευής. Ο Γάλλος υπήκοος ανησυχούσε για την ασφάλεια της οικογένειάς του στο Παρίσι, όπου οι επιθέσεις των τρομοκρατών σκότωσαν τουλάχιστον 120 ανθρώπους. Δεν είχε ενημερωθεί ότι ήταν όλοι ασφαλείς τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει ο αγώνας μεταξύ της ομάδας του N.O.Pelicans εναντίον των T.Raptors. Ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος για έναν ξάδερφό του ο οποίος ήταν στον ποδοσφαιρικό αγώνα όπου όλοι θορυβήθηκαν από τις εκρήξεις που έγιναν εκεί κοντά.
“Είναι απλά ένας τρελός κόσμος. Πιστεύεις ότι είσαι ασφαλής, περπατάς στο δρόμο και το επόμενο πράγμα που συμβαίνει είναι να αρχίζουν να πυροβολούν,” είπε ο Ajinca. ” Οι προσευχές μου πάνε στην οικογένειά μου και τους φίλους μου.”
Έγραψε επίσης “Prays for Paris” (Προσευχήσου για το Παρίσι) στα αγωνιστικά του παπούτσια και ζήτησε από τους ακόλουθούς του στο twitter να προσευχηθούν για την οικογένειά του και τους φίλους του πριν το παιχνίδι.
“Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού προσπαθούσα να το βγάλω από το μυαλό μου και να μείνω συγκεντρωμένος,” είπε ο Ajinca αφού τέλειωσε το παιχνίδι έχοντας 10 πόντους και 9 ριμπάουντ στην ήττα των Pelicans.
“Ένιωσα περίεργα. Το σκεφτόμουν σε όλο το παιχνίδι.”
        ΣΙΚΑΓΟ – Στο Σικάγο, ο παίκτης των Hornets Nicolas Batum και ο παίκτης των BullsJoakim Noah τα είπαν για λίγο πριν το παιχνίδι. Ο Batum είναι από το Lisieux της Γαλλίας και αγωνίστηκε στην εθνική ομάδα της Γαλλίας στους Ολυμπιακούς του 2012. Ο πατέρας του Noah είναι ο Γάλλος πρώην τενίστας Yannick Noah. Ενημέρωσε ο ένας τον άλλο για τα νέα από τις οικογένειές τους πριν το τζάμπολ και ευτυχώς είχαν καλά νέα αμφότεροι.
“Παραμένει δύσκολη η μέρα για μας,” είπε ο Batum μετά την ήττα της ομάδας του από τους Bulls. ” Το σκεφτόμουν καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ήθελα να κάνω ένα καλό παιχνίδι προκειμένου να δείξω από την πλευρά μου ότι παραμένουμε δυνατοί.”
Ο Batum είπε ότι έμεινε όση περισσότερη ώρα μπορούσε στο τηλέφωνο προσπαθώντας να εντοπίσει τους συγγενείς του. Η αδερφή του μένει κοντά σε μία από τις περιοχές που δέχτηκαν επίθεση.
” Μίλησα με την αδερφή μου και κάποιους φίλους και όλοι τους ήταν καλά, ” είπε ο Batum. “Όλοι ήταν σοκαρισμένοι. Μου είπαν ότι το Παρίσι είναι σαν να βρίσκεται σε πόλεμο. Όλοι είναι έξω. Η αστυνομία είναι έξω. Ο στρατός είναι έξω.”
Ο Noah έζησε στο Παρίσι από το 1988 μέχρι το 1998, ο πατέρας του κέρδισε το Γαλλικό Roland Garos στο Παρίσι το 1983.  Και ο Noah κάλεσε την οικογένειά του πριν το παιχνίδι για να βεβαιωθεί ότι όλοι ήταν καλά.
” Δεν είμαι σίγουρος ( για το τι συνέβη ),” είπε. ” Ξέρω ότι είναι πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει στο Παρίσι. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χωρίς λόγο. Δεν είμαστε πραγματικά βέβαιοι για το τι ακριβώς συνέβη.”
Σε όλα τα γήπεδα του NBA κρατήθηκε μια στιγμή σιωπής για τα θύματα στο Παρίσι. Οι Γάλλοι παίκτες Boris Diaw και Kevin Seraphin ήταν ανάμεσα στους πολλούς παίκτες που έγραψαν τις σκέψεις τους και τις ευχές τους για τα θύματα και τη χώρα τους στο twitter. Και ο αστέρας των Cavaliers LeBron James ασχολήθηκε με το θέμα και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.
” Ο κόσμος μας αυτή τη στιγμή περνάει τόσες πολλές τραγωδίες, πολλοί άνθρωποι, αθώα θύματα, χάνουν τη ζωή τους για ανοησίες, ελπίζουμε κάποια στιγμή οι άνθρωποι αυτοί θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι αυτός τρόπος για να ζήσουν, ” δήλωσε ο LeBron James.
Πηγή : http://bigstory.ap.org/article/5168fdabf9b24ba3967fb45a2974887e/french-players-work-through-heavy-hearts-after-paris
http://www.nbasportsbet.com

Απάντηση