Φόβοι για μεγάλο κύκλωμα εμπορίας παιδιών και οργάνων πίσω από την παραλίγο αρπαγή 3χρονου στη Βάρη!

Μεγάλο βάθος φαίνεται να έχει η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας το Σάββατο και αφορά την προσπάθεια αρπαγής ενός τρίχρονου αγοριού σχεδόν από τα χέρια της μητέρας του, σε σούπερ μάρκετ της Βάρης!

Εντύπωση προκαλεί ότι εκτός από τη γυναίκα που «άρπαξε» το παιδί υπήρχε άλλη μία η οποία έσπευσε να την υπερασπιστεί μόλις η μητέρα καταφέρθηκε εναντίον της πρώτη.Μάλιστα η δεύτερη γυναίκα Ρομά ήταν αυτή που συνελήφθη ενώ η πρώτη ακόμη αναζητείται. Πάντως στο θέμα παρενέβη και η οργάνωση «Χαμόγελο του παιδιού» εφιστώντας την προσοχή προς όλους τους γονείς σε τέτοια σοβαρά ζητήματα, σύμφωνα με ανάρτησή της στο facebook.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του notioanatolika.gr αξιωματικοί της Ασφάλειας οι οποίοι ερευνούν το θέμα έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο η συλληφθείσα γυναίκα και η συνεργός της να μην αποτελούν παρά μόνο μέλη μιας μεγάλης σπείρας εμπορίας μικρών παιδιών και ανθρώπινων οργάνων της οποίας η δραστηριότητα ξεφεύγει από τα ελληνικά σύνορα!

Εν τω μεταξύ αίσθηση έχει προκαλέσει και η ανάρτηση της μητέρας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Μόλις μπήκα στο σούπερ μάρκετ άφησα το χέρι του και πήγα να πάρω καλαθάκι και εκεί τον τράβηξε έξω μια τσιγγάνα. Έβαλε ο μικρός τις φωνές και βγήκα εγώ μαζί με τα κορίτσι της υποδοχής και τον πήραμε μέσα. Άμεσα ζήτησα να έρθει η αστυνομία και ήρθε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Στο ενδιάμεσο είχαν εξαφανιστεί αυτοί αλλά με το βίντεο που έδειξε το κατάστημα κατά την προσαγωγή που έκανε η ομάδα Δίας στο τμήμα τελικά συνέλαβαν 4 ως συνεργούς σε απόπειρα αρπαγής ανηλίκου».

Και βέβαια είναι προς τιμή της ότι δημοσιοποίησε η ίδια το θέμα ώστε να γίνει αντιληπτός σε όλους τους γονείς ότι δεν πρέπει να αφήνουν τα παιδιά ούτε μια στιγμή μακριά από την προσοχή τους. Και παρά το γεγονός ότι η συλληφθείσα, με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, οι αστυνομικοί έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ξεσκεπάσουν, ένα από τα μεγαλύτερα, ενδεχομένως, κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων και οργάνων!

Απάντηση