Σοβαρές σκέψεις για αλλαγή έδρας του Euro 2016

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής η Γαλλία, ύστερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι.

Μεταξύ αυτών και το «Stade De France», όπου επικράτησε ο απόλυτος πανικός και χρειάστηκε να φυγαδευτεί ο Φρανσουά Ολάντ από το γήπεδο για να μεταβεί στα Ηλύσια Πεδία για να πραγματοποιήσει έκτακτη σύσκεψη, ενώ οι Γερμανοί παρέμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στα αποδυτήρια.

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στις τάξεις της UEFA, η οποία φέρεται ήδη να εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει τη χώρα διεξαγωγής του Euro 2016 και να το πάρει από τους Γάλλους.

 Μάλιστα, τις συγκεκριμένες σκέψεις έρχεται να ενισχύσει με τις χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκραέ, ο οποίος τόνισε μετά το χθεσινό περιστατικό: «Λαμβάνονται πολλές προφυλάξεις, αλλά όπως μπορείτε να διαπιστώσετε οι τρομοκράτες μπορούν να χτυπήσουν ανά πάσα στιγμή. Για το Euro υπήρχε μία ανησυχία, η οποία από σήμερα (Παρασκευή) είναι προφανώς ακόμα μεγαλύτερη».

Από την πλευρά της, η γαλλική κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί και τη συγκεκριμένη διοργάνωση, αφού απομένουν περίπου έξι μήνες για τη διεξαγωγή της γιορτής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και θα χρειαστεί να διασφαλύσεις την ασφάλεια πολιτών, φιλάθλων και αθλητών στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πως δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας να πραγματοποιηθεί μία πρώτη σύσκεψη κορυφής για τα μέτρα ασφαλείας στο Euro 2016, ώστε να φανεί αν μπορεί η Γαλλία σε πρώτη φάση να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Απάντηση