Ανάποδη τάρτα μήλου (tarte tatin)

Τι χρειαζόμαστε:
Για τα μήλα:

  • 200 γρμ.ζάχαρη
  • 1/3 κούπας νερό
  • 60 γρμ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κιλό μήλα (περίπου 6 μήλα κατα προτίμηση πράσινα)

 

Για την ζύμη:

  • 200 γρμ αλεύρι
  • 100 γρμ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/3 κρασοπότηρο νερό
  • 1/3 κρασοπότηρο ζάχαρη
  • 1 αυγό

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
Βήμα 2

2) Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να αλλάξει λίγο το χρώμα τους (να αρχίσει να πέρνει χρώμα καραμελας),
Βήμα 3

3) αμέσως προσθέτουμε το βούτυρο.
Βήμα 4

4) Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί.
Βήμα 5

5) Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα τέσσερα και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Βήμα 6

6) Ψήνουμε για μια ώρα (220°C).
Βήμα 7

7) Εν το μεταξύ ετοιμάζουμε την ζύμη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα δουλεύουμε καλά.
Βήμα 8

8) Αφήνουμε να τη ζύμη να ξεκουραστεί 30′ στο ψυγείο.
Βήμα 9

9) Όταν την βγάλουμε την ανοίγω σε χοντρό φύλλο (με τον πλάστη).
Βήμα 10

10) Όταν βγεί το γλυκο τοποθετούμε το φύλλο απο πάνω και ψήνουμε για 15′-18′.
Βήμα 11

11) Όταν βγάλουμε το γλυκό απο τον φούρνο το αναποδογυρίζουμε αμέσως
Βήμα 12

12) Το σερβίρουμε όταν κρυώσει, σχέτο, με παγωτό ή σαντυγή.

Διαβάστε περισότερο: Ανάποδη τάρτα μήλου (tarte tatin) http://www.sintagespareas.gr/sintages/anapodi-tarta-milou-tarte-tatin.html#ixzz3rTQJxE6v

Απάντηση