Εβδομάδα Μικρασιάτικου πολιτισμού 21-28 Νοεμβρίου – Σειρά εκδηλώσεων από το Σύλλογο Μικρασιατών Βέροιας (βίντεο)

Συνέντευξη τύπου έδωσε το ΔΣ του Συλλόγου Μικρασιατών Βέροιας. Η συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία του συλλόγου, στην πραγματικότητα ήταν μια ζεστή, Μικρασιάτική φιλοξενία από τα μέλη της Διοίκησης και μια ανοιχτή πρόσκληση για μεγαλύτερη και όσο γίνεται πιο δημιουργική συνεργασία και προοπτική.

Η συνομιλία έγινε γύρω από ένα τραπέζι με έντονο το “χρώμα” της Σμύρνης απ’ όπου δεν έλειψαν μερακλίδικα εδέσματα, λικέρ και καφές στη συνέχεια.

Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή την εβδομάδα Μικρασιάτικου Πολιτισμού που ξεκινάει στις 21 Νοεμβρίου με έκθεση στο φουαγέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Θα ακολουθήσουν μια σειρά εκδηλώσεων όπως η βραδιές χορωδίας με τη συμμετοχή τριών χορωδιών. Αυτή του Συλλόγου, της χορωδίας του Νέου Μυλότοπου Πέλλας και μιας χορωδίας Τούρκων απογόνων ανταλλαγέντων  πληθυσμών σε εφαρμογή της συμφωνίας της Λωζάνης.

Άλλες δράσεις θα είναι η διοργάνωση αιμοδοσίας και επίσκεψη στο Γηροκομείο Βέροιας με τη χορωδία του Συλλόγου.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων, η θεατρομουσικοχορευτική παράσταση που θα δοθεί στις 28 Νοεμβρίου. Θέμα της παράστασης είναι η χρήση του άρτου και η συμβολή του σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής.

Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, θα δοθούν δυο παραστασεις, απογευματινή και βραδινή, καθώς με το άκουσμά της και μόνο το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο.

Η βραδιά είναι αφιερωμένη στην αείμνηστη Βούλα Χατζίκου στο σπίτι της οποίας το οποίο δώρισε, μέσω παραχώρησης από το Δήμο, φιλοξενείται ο Σύλλογος.

Όλο το εγχείρημα έχει τη στήριξη της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας, αλλά και των αρτοποιών και ζαχαροπλαστών της πόλης.
Δείτε τι δήλωσαν στη συνέντευξη τύπου, η Πρόεδρος του Συλλόγου, Αναστασία Παυλίδου και ο χοροδιδάσκαλος και εμπνευστής της παράστασης, Φώτης Πανανόπουλος

verianet.gr

Απάντηση