Ημαθία: Έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες εκφράζουν την αγωνία τους (βίντεο)

Συνέντευξη τύπου στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που προγραμματίστηκε για την Γενική Πανελλαδική απεργία παραχώρησαν από κοινού οι εμπορικοί σύλλογοι Βέροιας, Νάουσας Αλεξάνδρειας και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών περιοχών Βεροίας και Ναούσης.
Η συνέντευξη τύπου δόθηκε στο Επιμελητήριο Ημαθίας. Από πλευράς επαγγελματοβιοτεχνών Βέροιας και Νάουσας παρόντες ήταν οι κ.κ. Θωμάς Ζιώγας και Αναστάσιος Μίγκας αντίστοιχα ενώ τους εμπορικούς συλλόγους των τριών αστικών κέντρων του Νομού, Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας εκπροσώπησαν οι Αθηνά Τσιπουρίδου, Άγγελος Κάλης και Γιάννης Τσατσάνης αντίστοιχα.
Όπως τονίστηκε μεταξύ άλλων εκείνο που ζητούν επιτακτικά οι επαγγελματικοί αυτοί κλάδοι  είναι ίση μεταχείριση, σταθερό φορολογικό περιβάλλον και ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους.
Επίσης υπογραμμίστηκε ότι επιβάλλεται να διαχωριστεί η οφειλή για υπηρεσίες που δεν παρέχονται ενώ η εισφορά θα πρέπει να είναι ανάλογα με τα εισοδήματα.
Σε ότι αφορά το κλείσιμο ή μη των καταστημάτων κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης υπογραμμίστηκε ότι δεν μπορούν να γίνονται κινήσεις χωρίς προοπτική.
Παρόν στην συνέντευξη τύπου ήταν και ο Πρόεδρος Φαρμακοποιών Ημαθίας κ. Φουκαλάς ο οποίος μεταξύ άλλων έθεσε ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας στη χώρα.
Έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες υπογράμμισαν την αναγκαιότητα μιας αναπτυξιακής προοπτικής που θα δημιουργήσει νέα οικονομικά δεδομένα και κατ’ επέκταση βελτίωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, κάτι που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την τόνωση της αγοράς.

Απάντηση