Μπισκότα με φουντούκια και ελαιόλαδο

Συστατικά
180 γρ. φουντούκια χωρίς φλούδι
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. ζάχαρη καστανή
70 γρ. ζάχαρη άχνη (35 για τη ζύμη και 35 για το γλάσο)
1 πρέζα αλάτι
1 στικ βανίλιας
90 γρ. ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμόνι για το γλάσο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν όλα σκόνη.


Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και φέρνουμε ακόμα δυο βόλτες.
Η ζύμη παίρνει τη μορφή βρεγμένης άμμου.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε από τη ζύμη κουταλιές των 30 γρ. και απλώνουμε σε λαδόκολλα. Αν μας δυσκολέψει το βρέχουμε λίγο και το απλώνουμε λίγο πάνω στη λαδόκολλα. Επειδή δεν έχει βούτυρο και έχει λάδι δεν θα απλώσει πολύ.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι το γύρω γύρω να πάρει καλό χρώμα.


Σερβίρουμε αν θέλουμε με ένα γλάσο λεμονιού το οποίο φτιάχνουμε (1κ.σ. χυμό λεμονιού ανακατεμένο με 35 γρ. άχνη) ή με λιωμένη σοκολάτα.
Tip
Γενικά είναι εύθραυστο κουλουράκι με τόσο υπέροχη γεύση όμως που καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί μαζί του! Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγο παραπάνω αλεύρι για να μην είναι τόσο τριφτό.. αλλά χάνεται λίγο η γεύση του φουντουκιού… Οπότε έχουμε μια λίγο εύθραυστη ισορροπία..
http://akispetretzikis.com/

Απάντηση