Ξέρεις ποια είναι η σωστή σειρά για να βαφτείς;

Εσύ ξέρεις ποια είναι η σωστή σειρά για να βαφτείς; Αν μέχρι τώρα έβαζες τα καλλυντικά και τα προϊόντα ενυδάτωσης του προσώπου σου, κυριολεκτικά, όπως να ‘ναι (ή έστω κάνοντας α-μπε-μπα-μπλομ), ήρθε η ώρα να σου πούμε δυο φωνήεντα! Υπάρχει συγκεκριμένη ιεραρχία για το πώς πρέπει να τα χρησιμοποιείς γιατί δεν αρκεί απλά να τα χρησιμοποιείς, πρέπει να το κάνεις και σωστά!

Καθαρισμός
Το σωστό μακιγιάζ ξεκινά από τον καλό καθαρισμό. Πλύνε καλά το πρόσωπο σου, ξέβγαλε το και επανέλαβε για να το απαλλάξεις από κάθε ίχνος βρωμιάς, που τυχόν να έχει. Κι αυτό γιατί το πρώτο ξέβγαλμα θα «πάρει» αυτό που λέμε, όσα βλέπει η πεθερά, ενώ τη δεύτερη φορά, το προϊόν θα φτάσει βαθιά, μέχρι τους πόρους σου.

Toner
Δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεις το toner. Όλος ο καθαρισμός που θα έχεις κάνει πριν από αυτό θα πάει… περίπατο και η βρωμιά θα εξακολουθήσει να υπάρχει στο πρόσωπο σου.

Κρέμες
Εάν χρησιμοποιείς οποιοδήποτε τύπο θεραπείας για την ακμή ή για τις ουλές, άσε το δέρμα σου να επωφεληθεί από τα συστατικά τους, χωρίς να το επιβαρύνεις κι με άλλα προϊόντα.

Κρέμα ματιών
Οι περισσότερες από εμάς, αφήνουμε την κρέμα ματιών για το τέλος. Όμως, κάτι τέτοιο είναι λάθος! Πρέπει να την απλώνουμε, πριν από την ενυδατική προσώπου.

Ενυδατική κρέμα προσώπου
Η ενυδατική κρέμα προσώπου είναι από τα βασικά προϊόντα της καθημερινής μας περιποίησης. Δεν πρέπει να τη ξεχνάς ποτέ!

Κρέμα με δείκτη SPF
Το να εφαρμόζεις μία κρέμα με SPF, αμέσως μετά τον καθαρισμό προσώπου, είναι λάθος και αναιρεί όλο τον προηγούμενο κόπο σου. Καλό είναι να την αφήνεις για το τέλος.

Make-up
Άπλωσε το make-up, αφού έχεις καθαρίσει το πρόσωπο σου και αμέσως μετά την ενυδατική κρέμα. Να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική στην επιλογή του make-up σου. Η απόχρωση του πρέπει να είναι αρκετά κοντά στη φυσική σου, οπότε δοκίμασε τη στο χέρι σου πριν την αγοράσεις ή ζήτα τη συμβουλή ενός ειδικού.

Concealer
Αφού έχεις απλώσει make-up σε όλο σου το πρόσωπο, βάλε το concealer κάτω από τα μάτια σου (στο πόδι της χήνας). Πρόσεξε το concealer σου να είναι μόνο ένα τόνο πιο ανοιχτό από το make-up σου, γιατί διαφορετικά θα μοιάζεις με κοάλα!

Τερακότα και έπειτα ρουζ
Πρόσεχε μη τα βάλεις ανάποδα. Το αποτέλεσμα δε θα είναι και τόσο όμορφο.

Σκιά ματιών
Άπλωσε πρώτα τη σκιά στα μάτια σου και έπειτα βάλε eyeliner και μάσκαρα.

Φρύδια
Αμέσως μετά, βάλε λίγο μολύβι φρυδιών, μόνο στην περίπτωση που τα φρύδια σου παρουσιάζουν κενά. Αλλιώς, άστα όπως είναι, φυσικά.

Πούδρα
Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε εμείς οι γυναίκες είναι ότι βάζουμε τη πούδρα αμέσως μετά το make-up. Όμως η πούδρα έχει δημιουργηθεί για να απορροφά την υπερβολική λιπαρότητα, στη ζώνη Τ, το πηγούνι και κάτω από τα μάτια, όπου έχεις απλώσει το concealer. Η πούδρα είναι, λοιπόν, το προϊόν που ολοκληρώνει το μακιγιάζ μας!

Απάντηση