Ομπάμα: Ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που γίνεται εξώφυλλο σε γκέι περιοδικό [εικόνες]

Ο πρόεδρος Ομπάμα εμφανίζεται στην τελευταία έκδοση του περιοδικού Out magazine και γίνεται έτσι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που φωτογραφίζεται για εξώφυλλο  LGBT έκδοσης.

«Ο πρόεδρός μας–Σύμμαχος, ήρωας, ίνδαλμα», αναφέρει στο εξώφυλλο το περιοδικό και προσθέτει ότι ο Ομπάμα είναι στη λίστα με τα 100 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην κοινότητα  LGBT.
«Είναι η πρώτη φορά που ένας εν ενεργεία πρόεδρος φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο ενός LGBT περιοδικού», έγραψε ο ίδιος ο εκδότης του Out’s, Aaron Hicklin. «Είναι μια ιστορική στιγμή από μόνη της και δίνει το στίγμα ότι επί δικής του προεδρίας δίνεται η μοναδική ευκαιρία να αλλάξει η εικόνα των προέδρων την οποία είχαν θολώσει οι Κλίντον και Μπους», πρόσθεσε.


«Ναι, πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά (…) ωστόσο όποιος κι αν είναι ο τρόπος που θα εξετάσουμε το ζήτημα, ο πρόεδρος και η κυβέρνησή του συνέβαλαν στο να υπάρξει μια εξαιρετική αλλαγή στη ζωή των ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Διαφυλικοί) στις ΗΠΑ» επισημαίνεται στο άρθρο όπου δικαιολογείται η επιλογή του προσώπου του Αμερικανού προέδρου.
«Για κάποιον που, στην αρχή, έμοιαζε να υπεξέφευγε –ή ακόμα και να ενοχλούνταν– για το ζήτημα αυτό, η εξέλιξη του προέδρου Ομπάμα στο θέμα του δικαιώματος του γάμου για όλους είναι κάτι που αξίζει το σεβασμό» υπογραμμίζεται.
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ νομιμοποίησε στα τέλη Ιουνίου το γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου σε ολόκληρη την χώρα, σε μια ιστορικής σημασίας απόφαση που λήφθηκε έπειτα από χρόνια θυελλωδών αντιπαραθέσεων.
Σύμφωνα με το περιοδικό, πολλές προσωπικότητες συνέβαλαν στο να ληφθεί αυτή η απόφαση, «ωστόσο είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι χωρίς την ενεργή δέσμευση του 44ου προέδρου των ΗΠΑ, θα προσπαθούσαμε ακόμα να κάνουμε πραγματικότητα αυτό το όνειρο».

 

Απάντηση