8 αλλαγές για να αντιμετωπίσετε την ακμή

Η αντιμετώπιση της ακμής δεν έχει να κάνει μόνο με λοσιόν και – σε δύσκολες περιπτώσεις – χάπια. Μπορείτε να δείτε βελτίωση της κατάστασης του δέρματός σας κάνοντας τις παρακάτω απλές αλλαγές στην καθημερινή σας ζωή.
Κοιμηθείτε περισσότερο
Το ξέρατε ότι για κάθε πολύτιμη ώρα ύπνου που χάνετε το βράδυ, το στρες σας αυξάνεται κατά 14%; Και το στρες σχετίζεται άμεσα με την ακμή, καθώς αυξάνει την παραγωγή γλυκοκορτικοειδών, που οδηγούν σε διάφορα προβλήματα του δέρματος. Βελτιώστε το πρόγραμμα του ύπνου σας και η επιδερμίδα σας θα σας ευχαριστεί.
Αλλαγές στη διατροφή
Κάποια τρόφιμα κάνουν το σάκχαρό μας να αυξάνεται γρήγορα, προκαλώντας ξαφνική άνοδο των επιπέδων ινσουλίνης. Η υπερβολική ποσότητα ινσουλίνης προκαλεί αλλαγές στο σώμα, μια από τις οποίες είναι και η δημιουργία κυττάρων που μπλοκάρουν τους πόρους. Προσθέστε στη διατροφή σας προϊόντα ολικής άλεσης, φασόλια και λαχανικά και περιορίστε τα ζυμαρικά, το λευκό ρύζι και το ψωμί και, φυσικά, την υπερβολική ζάχαρη.
Γυμναστείτε
Η γυμναστική, μας βοηθά με τη διαχείριση του στρες, όπως επίσης αυξάνει και την κυκλοφορία του αίματος, στέλνοντας περισσότερο οξυγόνο στα κύτταρα του δέρματος. Να θυμάστε, όμως, πως ο ιδρώτας μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να δημιουργήσει εξάρσεις, για αυτό και είναι σημαντικό να κάνουμε ντους αμέσως μετά τη γυμναστική.
Πιείτε περισσότερο νερό
Το νερό καθαρίζει τον οργανισμό μας από τοξίνες και ενυδατώνει την επιδερμίδα, ενώ βοηθά πολύ στη σωστή κυκλοφορία του αίματος.
Χρησιμοποιήστε αντηλιακό
Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο προκαλεί φλεγμονές, οι οποίες θα κάνουν τα ξεσπάσματά σας χειρότερα, και θα προκαλέσει την δημιουργία σημαδιών. Ζητήστε ένα αντηλιακό που δεν θα μπλοκάρει τους πόρους του δέρματός σας περισσότερο.
Αγαπήστε τα λιπαρά ωμέγα-3
Τα λιπαρά ωμέγα-3, μέσα σε όλα τα πολύτιμα οφέλη τους, ρυθμίζουν την παραγωγή των λευκοτριενίων Β4, ενός μορίου που αυξάνει το σμήγμα και προκαλεί φλεγμονώδη ακμή. Για αυτό είναι σημαντικό να τρώτε ψάρια, όπως ο σολομός και η σαρδέλα, αλλά και καρύδια και αβοκάντο.
Καθαρίστε το πρόσωπό σας
Το πρόσωπο έχει περισσότερους αδένες που παράγουν έλαια από κάθε άλλο μέρος του σώματος. Αν προσθέσουμε τον ιδρώτα, την σκόνη, τα μικρόβια του αέρα και το μακιγιάζ, το αποτέλεσμα είναι οι μπλοκαρισμένοι πόροι του δέρματος. Αν δεν καθαρίζουμε το πρόσωπό μας συχνά, τότε όλη αυτή η βρωμιά εισχωρεί μέσα στους πόρους, δημιουργώντας περισσότερα σπυράκια. Τέλος, είναι επίσης σημαντικό να κάνετε απολέπιση μερικές φορές την εβδομάδα, με ένα scrub προσώπου, καθώς και η ξηροδερμία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.
Καθαρίστε το κινητό σας
Το κινητό μας μπορεί να αποτελεί ολόκληρο μικροβιολογικό εργαστήριο με τα μικρόβια που βρίσκονται πάνω του. Και αυτά τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται γρήγορα, λόγω της ζέστης που παράγει το κινητό κατά τη λειτουργία του. Για αυτό τον λόγο, θα ήταν καλό να καθαρίζετε συχνά την επιφάνεια του κινητού σας.

Απάντηση