Το μέγεθος μετράει -Φινλανδική εταιρεία προκαλεί τους κολοσσούς με υπολογιστή τσέπης [εικόνες & βίντεο] |

Η Solu, μια εταιρεία πληροφορικής από την Φινλανδία λανσάρει το μικρότερο PC στον κόσμο, το οποίο φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί σημαντικούς παγκόσμιους παίκτες στην αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως η Apple και η Microsoft.

Η τετράγωνη συσκευή­“τσέπης”, διαστάσεων μόλις 10 εκατοστών που περιβάλλεται από μια ξύλινη θήκη, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε αυτόνομα, είτε συνδέοντας την σε ενα εξωτερικό μόνιτορ ή/και κάποιο πληκτρολόγιο.

Τα υλικά του νέου PC όπως η μπαταρία, η οθόνη υψηλής ευκρίνειας και το CPU δεν έχουν επηρεαστεί από την σμίκρυνση του προϊόντος, είναι εξαιρετικής ποιότητας/τεχνολογίας και παραμένουν ισάξια των ανταγωνιστών, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας.

Αυτό όμως που ξεχωρίζει το νέο προϊόν είναι η δυνατότητα που το δίνει το λειτουργικό του σύστημα να συνδέεται με μια υπηρεσία cloud που έχει δημιουργήσει για αυτόν τον λόγο η Solu, καθιστώντας έτσι την ανάγκη για backups, εγκατάστασης εφαρμογών και συντήρηση περιττή, καθώς και απλοποιώντας σημαντικά το περιβάλλον της επιφάνειας εργασίας του.

Η καινοτόμος συσκευή που έχει τιμολογηθεί στα 349 ευρώ θα είναι διαθέσιμη στο αγοραστικό κοινό την άνοιξη του 2016, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η απαραίτητη επένδυση, την οποία η Solu έχει ήδη εξασφαλίσει μέσω της γνωστής, νεοτερικής πλατφόρμας crowd­funding των ΗΠΑ, Kickstarter. Το προτζεκτ έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 210 από τις 200 χιλιάδες ευρώ χρηματοδότησης που αναζητούσε, από 575 υποστηρικτές και με ακόμη τέσσερις ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανεύρεσης πόρων.

Δειτε το promo βίντεο:

Απάντηση