3 ερωτήσεις πριν κλείσεις ραντεβού για laser αποτρίχωση

Τι πρέπει να γνωρίζεις προτού αποφασίσεις να απαλλαγείς από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα το καλοκαίρι με μια low budget θεραπεία κόστους από 20 ευρώ.

Σκέφτεσαι να κάνεις αποτρίχωση αλλά φοβάσαι την αντίδραση του δέρματος στην ηλιοφάνεια; Ρωτήσαμε τη δερματολόγο δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του τμήματος Δερματολογίας του κέντρου αισθητικής δερματολογίας Cosmetic Derma Medicine, τι ισχύει με την αποτρίχωση με laser αυτή την εποχή.

1.Το καλοκαίρι είναι κατάλληλη εποχή για να κάνουμε laser αποτρίχωση;
Τους καλοκαιρινούς μήνες η θεραπεία συνεχίζεται με ασφάλεια από έμπειρο χειριστή και σε ελαφρώς μαυρισμένο δέρμα ακολουθώντας ειδικό ιατρικό πρωτόκολλο. Αυτό σημαίνει ότι προσαρμόζουμε την ένταση και τη διάρκεια παλμού ώστε η θεραπεία να είναι απόλυτα ασφαλής. Μετά την συνεδρία με το laser οι τρίχες έχουν πέσει. Η τεχνολογία Αλεξανδρίτη νέας γενιάς διαθέτει σύστημα ψύξης ώστε η διαδικασία να είναι ανώδυνη. Την ίδια μέρα αλλά και σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού εφαρμόζουμε αντιηλιακό με υψηλό δείκτη SPF. Η laser αποτρίχωση μας απαλλάσσει από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα για 1-1,5 μήνα με τον πιο επιστημονικά αποδεκτό τρόπο.

2. Ισχύει ότι πριν την αποτρίχωση ξυρίζεται η περιοχή; Αυτό δεν δυναμώνει την τρίχα;
Συνήθως το ξύρισμα της περιοχής προηγείται της εφαρμογής του έντονου παλμικού φωτός ή IPL που δεν είναι laser. Οι τρίχες δεν πέφτουν αμέσως αλλά μετά από μερικές μέρες. Στο laser οι τρίχες ξυρίζονται για πρακτικούς λόγους μόνο εφόσον έχουν τέτοιο μήκος που εμποδίζουν τον χειριστή να στοχεύσει το laser στη ρίζα της τρίχας. Αυτό δεν επηρεάζει την πορεία της θεραπείας, καθώς οι ρίζες των τριχών καταστρέφονται.

3. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν τελειώνουμε ποτέ με την αποτρίχωση με laser;
Η αποτρίχωση με laser είναι η πλέον σύγχρονη και επιστημονική μέθοδος που προσφέρει το πιο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα από όλες. Οι περιοχές που ίσως σε κάποιους ανθρώπους δεν ανταποκριθούν γρήγορα είναι οι ορμονοεξαρτώμενες, στις οποίες η τριχοφυΐα επηρεάζεται από τα επίπεδα των ανδρογόνων. Αυτές περιλαμβάνουν κυρίως το πρόσωπο και το στήθος. Επίσης περισσότερες συνεδρίες θα χρειαστούν γυναίκες που πάσχουν από πολυκυστικές ωοθήκες. Σε αυτές τις περιπτώσεις και εφόσον το πρόβλημα επιμένει μπορεί να συνεχίσουμε την αποτρίχωση με το laser Nd-Yag.

Το κόστος της laser αποτρίχωσης ξεκινά από 20 ευρώ σε μια μικρή περιοχή.

/www.missbloom.gr

Απάντηση