Τραγανά λουκουμαδάκια σε αρωματισμένο σιρόπι

Υλικά συνταγής
150 γρ. αλεύρι 250 γρ. νερό 1 φακελάκι μαγιά 1 πρέζα αλάτι σπορέλαιο για τηγάνισμα Για το σιρόπι 500 γρ. ζάχαρη 300 γρ. νερό 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 1 κ.σ. ανθόνερο 1 κ.σ. ροδόνερο Για το σερβίρισμα κανελοζάχαρη λιωμένη σοκολάτα μέλι

Εκτέλεση
Διαλύουμε το αλάτι στο νερό. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και με σύρμα τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε σκεπασμένο το μείγμα για 30′ .
Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Παίρνουμε ένα μικρό μπουκάλι του νερού και το γεμίζουμε με το μείγμα. Ανοίγουμε μικρή τρύπα στο καπάκι. Ρίχνουμε μικρή ποσότητα κάθε φορά σχηματίζοντας μακρόστενα περίτεχνα λουκουμαδάκια σαν φιδάκια. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά να ροδίσουν. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί με τρυπητή κουτάλα. Τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι τα γυρνάμε να σιρόπιαστούν. Τα βγάζουμε σε δίσκο.
Αν θέλουμε τα σερβίρουμε με διάφορα ντιπ, μέλι ,σοκολάτα, κανελοζάχαρη.
Όλο το μυστικό είναι η ζύμη να είναι αρκετά αραιή ώστε να εγκλωβίσουν πολύ αέρα και να γίνουν πολύ τραγανά.
Για το σιρόπι
Βάζουμε ζάχαρη και νερό σε κατσαρόλα, ανακατεύουμε και από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε 4′ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το λεμόνι και βράζουμε 2′. Τέλος προσθέτουμε ανθόνερο και ροδόνερο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως. Η σύσταση του, αφού κρυώσει θα γίνει πιο πυκνή σαν αραιό μέλι.

Απάντηση