Αντίθετος με τις μειώσεις στις συντάξεις ο πάπας Φραγκίσκος

«Δεν είναι δίκαιη η επαναδιαπραγμάτευση της συντάξιμης ηλικίας με τρομακτικά ακραίο τρόπο», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος, με ειδική ακρόαση, στους υπαλλήλους του ιταλικού οργανισμού κοινωνικής ασφάλισης Inps.
«Μέχρι πρότινος η στιγμή της συνταξιοδότησης συνδεόταν, συνήθως, με την είσοδο στη λεγόμενη τρίτη ηλικία», ενώ «η σύγχρονη εποχή άλλαξε τους ρυθμούς αυτούς. Από τη μία η δυνατότητα ανάπαυσης έφτασε πιο γρήγορα, άλλες φορές παρατάθηκε, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε επαναδιαπραγμάτευση αγγίζοντας και τρομερές ακρότητες, όπως εκείνη που φθάνει να αλλοιώνει τη δυνατότητα να μπορεί να σταματά κανείς να εργάζεται», προσέθεσε ο ποντίφικας.
Σύμφωνα με τον Φραγκίσκο, «δεν πρέπει να αμφισβητηθεί και να καταργηθεί ποτέ το δικαίωμα στη σύνταξη» διότι, όπως τόνισε, «πρόκειται, ακριβώς, για ένα δικαίωμα».
Κάλεσε, τέλος, τους υπαλλήλους του ιταλικού οργανισμού κοινωνικής ασφάλισης Inps, «να έχουν πάντα επίγνωση της αξιοπρέπειας του κάθε εργαζόμενου», από τη στιγμή που «στηρίζοντας τα εισοδήματα των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια και μετά την εργασιακή τους περίοδο», οι υπάλληλου του Inps «συμβάλλουν στο να ανταποκρίνεται η ζωή στις ανάγκες των ανθρώπων».

Απάντηση