Πένες Amatriciana

Υλικά συνταγής
500 gr. πένες ? φλ. ελαιόλαδο 2 κομμάτια πανσέτα 1 μικρό κρεμμύδι ξερό 1 καυτερή πιπερίτσα 2 φλ. τριμμένες ντομάτες 2 ντομάτες ψιλοκομμένες τριμμένο τυρί λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο αλάτι φρέσκοτριμμένο πιπέρι 125 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια την πανσέτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την πανσέτα. Την βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπερίτσα. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Βράζουμε για 6-7 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πανσέτα. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε (κρατάμε λίγο από το νερό τους) και τα προσθέτουμε στην σάλτσα. Αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο από το νερό ζυμαρικών.
Πασπαλίζουμε με τυρί και βασιλικό ψιλοκομμένο.

Mερίδες: 4

www.argiro.gr

Απάντηση