«Όργιο» sexting τουλάχιστον 300 μαθητών στο Κολοράντο!

Η είδηση έχει προκαλέσει ανατριχίλα στην Αμερική: σχεδόν εκατό μαθητές γυμνασίου σε μια μικρή πόλη του Κολοράντο, στις δυτικές ΗΠΑ, φωτογραφήθηκαν γυμνοί και οι 300 έως 400 επίμαχες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν ευρέως μέσω sexting.
πόθεση αποτελεί ήδη αντικείμενο ποινικής έρευνας, μετέδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι παραβατικοί μαθητές, ανάμεσά τους πολλά μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας του γυμνασίου του Κάνον Σίτι αντιμετωπίζουν τώρα ποινικές διώξεις, αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται την αστυνομία. Την Τετάρτη, η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από το σχολείο που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook ότι μαθητές “είχαν φωτογραφηθεί γυμνοί, εκθέτοντας απόκρυφα σημεία του σώματός τους ή τα εσώρουχά τους και οι φωτογραφίες αυτές είχαν κυκλοφορήσει ευρέως”.

Με τέτοιου είδους φωτογραφίες οι μαθητές κινδυνεύουν με ποινικές διώξεις, προστίθεται στο μήνυμα και διευκρινίζεται ότι στόχος της έρευνας είναι να καθορίσει αν ενήλικες είχαν συμμετάσχει στη διακίνηση των φωτογραφιών και ενδεχομένως αν πρόκειται για ένα πρόβλημα οργανωμένης παιδικής πορνογραφίας.

Συμμετείχε το 1/3 του σχολείου!
Οι αρχές στο Κάνον Σίτι, περίπου 145 χλμ. νοτιοδυτικά του Ντένβερ, δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου χθες ότι έπειτα από πληροφορίες, αποκαλύφθηκαν γυμνές, ημίγυμνες και με σεξουαλικά υπονοούμενα φωτογραφίες στο σχολείο του Κάνον Σίτι, όπου φοιτούν 1.100 μαθητές.

Ο σερίφης Πολ Σουλτς δήλωσε ότι ερευνητές κατάσχεσαν ένα κινητό που περιείχε “αρκετές εκατοντάδες” ακατάλληλες φωτογραφίες από έναν μαθητή του σχολείου. “Θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε ανθρώπους που έχουν εμπλακεί σε αυτό και θα ερευνήσουμε εάν υπήρξαν παραβιάσεις του νόμου”, υπογράμμισε και επισήμανε ότι το πρόβλημα ξεπερνά κατά πολύ τη μικρή πόλη του Κάνον Σίτι. “Με τις νέες τεχνολογίες, αυτό συμβαίνει παντού. Μήπως οι γονείς θα πρέπει να ανησυχήσουν; Ασφαλώς ναι”.

Οι μαθητές χρησιμοποίησαν εφαρμογές όπως το Phone Vault για να κρύψουν τις φωτογραφίες αυτές από τους γονείς τους ή από τη διοίκηση του σχολείου. Σε ένα τηλέφωνο, το εικονίδιο της εφαρμογής μοιάζει με ψηφιακό υπολογιστή, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί σαν χρηματοκιβώτιο: όταν ο χρήστης εισάγει κωδικό εισόδου, αποκτά πρόσβαση σε προστατευόμενο περιεχόμενο.

“Αυτό διαρκεί χρόνια”, είπε μια έφηβη του γυμνασίου του Κάνον Σίτι όταν ρωτήθηκε από το τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KRDO13 του δικτύου ABC, τονίζοντας ότι μερικοί μαθητές, κυρίως κορίτσια, είχαν δεχθεί πιέσεις για τις γυμνές φωτογραφήσεις.
Η διοίκηση του σχολείου του Κάνον Σίτι πραγματοποίησε γενική συνέλευση την Πέμπτη για να προειδοποιήσει και να θορυβήσει τους γονείς για τις τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά τους προκειμένου να κρύψουν γυμνές φωτογραφίες

Απάντηση