Το σκέφτεσαι ; Δες γιατί αξίζει να φορέσεις τα γάντια πυγμαχίας

Το λένε ‘Γλυκιά Επιστήμη’, όμως η πυγμαχία μπορεί να γίνει επίσης ένα σκληρό άθλημα μέσα στο ρινγκ που μπορεί να αφήσει και τους δύο αντιπάλους με μώλωπες .
Η ομορφιά στην πυγμαχία ωστόσο βρίσκεται στο γεγονός πως η προπόνηση σου αυξάνει την αντοχή, την ανθεκτικότητα, σου τονώνει το καρδιαγγειακό σου σύστημα .

Και αν δεν απολαμβάνεις και δεν αποζητάς τον πόνο ή σκέφτεσαι ως ‘ταπείνωση’ το να δεχτείς μία γροθιά, η πυγμαχία δίχως σωματική επαφή ως αερόβια και ταυτόχρονα αναερόβια άσκηση μπορεί να είναι εξίσου ευεργετική για σένα .

Πάμε να δούμε κάποια στοιχεία της πυγμαχίας που οφελούν κάθε ασκούμενο :

Πλήρης άσκηση του κορμιού :

Η πυγμαχία θέτει σε εγρήγορση τους μυς όλου του σώματος . Από τον τραπεζοειδή μέχρι τον δελτοειδή μυ, τους κοιλιακούς, τον δικέφαλο, τον τρικέφαλο, τους ώμους, το στήθος και την πλάτη . Ουσιαστικά χρησιμοποιείς όλους του μυς του πάνω μέρος του σώματος για να ρίξεις γροθιές και να τις αποφύγεις .

Και τα πόδια σου επίσης ασκούνται κουβαλώντας το βάρος του κορμιού σου γύρω στο ρινγκ βοηθώντας σε να ξεγλυστράς από τον πραγματικό ή και τον φανταστικό σουαντίπαλο .

Ο τετρακέφαλος, ο ιγνυακός τένοντας και οι γλουτοί δουλεύουν ταυτόχρονα μαζί προκειμένου να δρασκελίζεις, να ορμάς και να πηδάς μέσα και έξω προσθέτοντας δύναμη στις γροθιές σου .

Η δύναμη που παράγεις για κάθε γροθιά ξεκινά από κάτω χαμηλά και οδηγείται προς τα πάνω από τις γάμπες σου σαν μια κινούμενη αλυσίδα . Οι δυνατές γάμπες σε βοηθούν να χοροπηδάς, να κινείσαι πάνω κάτω και να ελίσσεσαι μέσα στο ρινγκ .

aaabdaov9355
Αποτελεσματική Καρδιαγγειακή Άσκηση :

Ρίχνοντας γροθιές και χορεύοντας τριγύρω μέσα σε ένα ρινγκ πυγμαχίας απαιτεί σημαντική ποσότητα ενέργειας που πρέπει να δαπανήσει κανείς καθιστώντας έτσι το άθλημα αυτό μια εξαιρετική άσκηση κάρντιο . Πρόσφατες πανεπιστημιακές μελέτες έχουν αποδείξει πως οι ασκούμενοι που προπονούνται 60 λεπτά στην πυγμαχία είναι σαν να έχουν τρέξει 6 μίλια, καθώς και όσοι ασκούνται σε αυτή για 30 λεπτά δίχως σωματική επαφή είναι σαν να κάνουν μια πολύ έντονη αερόβια άσκηση που συνεισφέρει στην καθημερινή σωματική δραστηριότητα .

Προπόνηση για αντοχή και ανθεκτικότητα :

Είναι εφικτό να αποκτήσεις το ψυχικό σθένος κορυφαίων πυγμάχων ακόμα και αν δεν βρεθείς ποτέ απέναντι σε έναν αντίπαλο . Περιοδικά του χώρου συνιστούν να κάνεις προπόνηση στον σάκο για να αυξήσεις την αντοχή και να έχεις μεγαλύτερη διάρκεια . Δούλεψε στον σάκο, ρίχνοντας γροθιές και jab για τρια λεπτά κάθε φορά, πέρνοντας μετά ένα λεπτό χορεύοντας κινούμενος γύρω του ως ξεκούραση στο ενδιάμεσο .

Ξεκίνα με στόχο να το καταφέρεις αυτό για 3 τρίλεπτα, όπως κάθε ερασιτέχνης πυγμάχος και δούλευε φτάνοντας μέχρι και 12 γύρους όπως παίζουν οι επαγγελματίες .

Σου διώχνει μακριά κάθε στρες :

Σίγουρα η πυγμαχία είναι μια σωματική δραστηριότητα που σε βοηθά να κρατιέσαι σε φόρμα, όμως έχει μεγάλο όφελος και στον ψυχολογικό σου κομμάτι . Το να ρίχνεις γροθιές και jab σε έναν σάκο σε βοηθά να εκτονώνεις θυμό, άγχος και επιθετικότητα . Ακόμα το να δουλεύεις το τεχνικό κομμάτι στο speedbag ή στις αποφυγές σε βοηθά στο να αναπτύξεις πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση , ενώ απαλάσσει το μυαλό σου από κάθε στρες .

http://ufight.gr/

Απάντηση