Πως να ψήσουμε μοσχαρίσιες μπριζόλες

Συστατικά
Για τις μπριζόλες

1 μοσχαρίσια μπριζόλα
1 κ.σ. βούτυρο
φρέσκο θυμάρι
δεντρολίβανο
1 σκ. σκόρδο
Για τις γλυκοπατάτες

2 γλυκοπατάτες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το baba ganush

2 μελιτζάνες
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
¼ της σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ταχίνι
χυμό από ½ λάιμ
½ κ.γ. κύμινο
μαϊντανό

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς.
Κόβουμε τη μελιτζάνα στα 4 και τη βάζουμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Κόβουμε μερικές γλυκοπατάτες . Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τις βάζουμε στο ταψί μαζί με τις μελιτζάνες και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
Βάζουμε το κρέας μας σε υψηλή φωτιά και ψήνουμε για 2-4 λεπτά αναλόγως πόσο θέλουμε να ψηθεί το κρέας μας.
Αν θέλουμε το κρέας μας μέτριο ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν το θέλουμε καλοψημένο για δυόμισι λεπτά από κάθε πλευρά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά , προσθέτουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο, λίγο φρέσκο θυμάρι, δεντρολίβανο και 1 σκελίδα σκόρδο.
Πασπαλίζουμε το κρέας μας με τη σάλτσα για 1 λεπτό . Μόλις είναι έτοιμο μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά.
Αφήνουμε τις γλυκοπατάτες στην άκρη.
Χτυπάμε 1/4 της σκ. σκόρδου σε ένα μίξερ με λίγο ελαιόλαδο. Βγάζουμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και την κόβουμε πάνω στο ξύλο κοπής. Ρίχνουμε το χυμό από το λάιμ, το ταχίνι, το μαϊντανό, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
akispetretzikis

Απάντηση