Νέος ξεσηκωμός των αγροτών στην Ημαθία – ‘Παλεύουμε για την ίδια μας τη ζωή’ (βίντεο)

Οργανωμένη, μαζική και δυναμική κάθοδο στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες της Ημαθίας, σε μια ύστατη κίνηση στον απεγνωσμένο αγώνα που κάνουν για την επιβίωση τους πλέον.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο συντονιστής της πρωτοβουλίας Αγροτών, Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, “ζητάμε λογική και δικαιοσύνη και παλεύουμε για την ίδια μας τη ζωή”

Πριν τον Θοδωρή Παπακωνσταντίνου, μίλησε ο Τάσος Χαλκίδης ο οποίος τόνισε ότι είναι απαραίτητη η μαζική συμμετοχή στους αγώνες και επιβάλλεται όλοι να δώσουν το δυναμικό παρόν.

Όπως είπε, από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις έγιαν βήματα υπέρ των αγροτών, γι’ αυτό απαιτείται μαχητική και μαζική συνέχεια.

Ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου στην ομιλία του παρουσίασε τις κρίσιμες πτυχές των μέτρων που επίκειται να ψηφιστούν και ανέλυσε τις παραμέτρους, αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτές, οι οποίες δεν είναι άλλες από τον αφανισμό των αγροτών.

“Φορολογούν τη ζημία μας”, τόνισε χαρακτηριστικά. “Η φορολογία των κερδών, προϋποθέτει ύπαρξη κερδών. Η αγρότες παράγουν πλέον με παθητικό.”

“Δεν κλαιγόμαστε”, είπε, παλεύουμε για το δίκιο μας. Καταρρέει ο αγροτικός κόσμος και μαζί θα καταρρεύσει το κοινωνικό σύνολο γύρω μας. Η Ημαθία δεν έχει άλλες εναλλακτικές πηγές που να μπορούν να στηρίξουν την οικονομία της. Άμα καταστραφεί η αγροτιά, καταστρέφεται ο τόπος”

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχείου Μακροχωρίου.
ΠΗΓΗ verianet.gr

Απάντηση