Αδειασαν καφάσια με ντομάτες στην είσοδο του υπ. Εργασίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, το οποίο διοργανώνουν περισσότεροι από 20 φοιτητικοί σύλλογοι. Αυτήν την ώρα, οι συγκεντρωθέντες βρίσκονται έξω από τη Βουλή και φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός τους ξεπερνά τις 5.000, ενώ η σημερινή συγκέντρωση είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί από το 2012, όταν η φοιτητική κοινότητα διαμαρτυρόταν για το σχέδιο «Αθηνά».
«Διαμαρτυρόμαστε για την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει κατά 20% τον προϋπολογισμό των πανεπιστημίων, και των ΤΕΙ κατά 20%. Αυτό σημαίνει ότι είναι πρακτικά αδύνατο να λειτουργήσουν υποδομές των ιδρυμάτων, όπως είναι τα εργαστήρια», ανέφερε ο Σταύρος Σκουλής, φοιτητής στο ΤΕΙ Πειραιά.
Η πορεία, στην οποία συμμετέχουν και μαθητές, ξεκίνησε από τα Προπύλαια και όταν έφτασε στο ύψος του υπουργείου Εργασίας, φοιτητές της Γεωπονικής άδειασαν, συμβολικά, δύο καφάσια με ντομάτες στην είσοδο του κτιρίου, ενώ ομάδα άλλων φοιτητών έκαψε μία σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατάληψη από φοιτητές στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Ηράκλειο: Ξανά στους δρόμους οι μαθητές
attached_image01456

attached_image1231

Απάντηση