Στην αντεπίθεση ο Φίλης: Απάντησε σχετικά με τις δηλώσεις του για την Γενοκτονία των Ποντίων

Στην εκδήλωση του ΕΚΠΑ παρευρέθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος έκανε λόγο για στερεότυπα που κρατούν τη χώρα πίσω και για αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου, απαντώντας στις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του σχετικά με την Γενοκτονία των Ποντίων.

«Είναι αλήθεια ότι είναι πολλές οι περιστάσεις που δεν μας επιτρέπουν να σκεφτούμε με εύλογο τρόπο τα προβλήματα. Συνεχώς μπροστά μας ορθώνονται παλαιότερα και νέα στερεότυπα που έχουν κρατήσει τη χώρα μας σε μια ζωή χαμένων ευκαιριών. Τέτοια είναι μια αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου, τα ζούμε καθημερινά δυστυχώς, και ως υποτίθεται παρηγορητικό λόγο στις στιγμές της κρίσης», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Στην εκδήλωση μίλησε και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας πηγή έμπνευσης για διάλογο. «Βλέπουμε φαινόμενα που φτάνουν στα όρια του χουλιγκανισμού όταν τολμήσει ένας άνθρωπος να πει το οτιδήποτε, από τον πιο απλό πολίτη έως κάποιον που έχει θεσμικό ρόλο να πει κάτι που θα μπορούσε όχι να υιοθετηθεί αλλά να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για περαιτέρω συζητήσεις», είπε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Απάντηση