Στους δρόμους σήμερα οι φοιτητές

Με βασικό σύνθημα «Δεν στριμώχνουμε τις σπουδές και τη ζωή μας στα μέτρα τους», πραγματοποιείται σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φοιτητών που συγκεντρώνονται στις 12 το μεσημέρι, στη στάση του μετρό «Πανεπιστήμιο», στα Προπύλαια, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση της Αθήνας έχουν λάβει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Τουρκικών Σπουδών, Οικονομικών Επιστημών, Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Γεωπονικού, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών και Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ. Επίσης, οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά και ΑΣΠΑΙΤΕ.
Οι σύλλογοι σημειώνουν ότι οι οικογένειες των φοιτητών δεν αντέχουν να σηκώνουν το δυσβάσταχτο κόστος σπουδών και καταγγέλλουν τις νέες περικοπές που σχεδιάζονται στην Παιδεία, παράλληλα με την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Διαδηλώνουν την απαίτησή τους να σπουδάζουν ολοκληρωμένα και να δουλεύουν στο αντικείμενο που σπούδασαν και γι” αυτό παλεύουν ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών τους, αλλά και στην εργασιακή ζούγκλα που περιμένει τους αποφοίτους.
attached_image1194

Comment here